Home Blog

Lokale favoriet Marijn Maas wint de Ronde van Hoogerheide en pakt de winst in het eindklassement

Hoogerheide – Lokale favoriet Marijn Maas wist in zowel de wedstrijd als het klassement de winst te pakken tijdens de afsluitende koers van de Brabantse Wal Wielerevents. Onder subtropische omstandigheden streden mooie pelotons van renners om de prijzen. Het klassement is dit jaar mede mogelijk gemaakt door Somers Planontwikkeling & Happy Dog. Mede door het warme weer was het voor het publiek goed toeven op één van de terrasjes in Raadhuisstraat.

Finn Bastiaanssen wist voor Delano Heeren en Adne Cappon de winst te pakken bij de Nieuwelingen. Voor hun stond een wedstrijd over 40 kilometer op het programma. De meet was getrokken in de Raadhuisstraat. Bastiaanssen wist naast als eerste over de meet te komen ook de eindwinst te pakken in het klassement.

Bij de junioren was de winst voor Renzo Moretti. Hij werd op het podium vergezeld door Niels Hanegraaf en Sjoerd Bijlsma. Jilles Romers wist zijn positie in het klassement te behouden en ging er met de winst vandoor.

‘De renners zijn blij met het klassement, er worden in Nederland nog maar weinig van zulke klassementen georganiseerd’,aldus een moe maar voldane Jeroen van Wezel van het wielercomité

Selectieve parcours

Het selectieve parcours over 2800 meter ging door de Raadhuisstraat, Onderstal, Scheldeweg, Nieuweweg, langs de Sherman Tank terug de Onderstal in om via de Scheldeweg weer terug te keren in de Raadhuisstraat. Rondemiss Amber Somers stond ook vandaag weer klaar om de winnaars op het podium te voorzien van de bloemen.

Wethouder Rainier Schuurbiers gaf voor de vijfde maal het startshot voor de elitekoers over 80 kilometer. De digitale thermometer in de Raadhuisstraat tikte zondagmiddag maar liefst dertig graden aan. Een internationaal peloton met niet de minste namen was ondanks het warme weer afgereisd naar Hoogerheide.

Plaatselijke favoriet pakt de winst

De uit Huijbergen afkomstige Marijn Maas wist in een snelle koers de winst te pakken in een sprint uit de kopgroep van vijf. Ondanks de hitte ging het er al snel hard aan toe in koers. Na enkele mislukte uitbraakpogingen van diverse renners ging de snelheid er even uit bij het peloton na een flinke valpartij.

Net voor half koers brak het veld en ontstonden twee grote groepen. Hieruit wisten de vijf te ontsnappen. De vijf hadden al snel een voorsprong van meer dan 30 seconden en wisten deze tot op de meet vast te houden.

Maas was op de meet het snelste voor Bram van Herk en Steyn van der Veen. Leider in het klassement Tom Vermeer was afwezig in Hoogerheide. Maas wist met zijn winst hem voorbij te gaan in het puntenklassement en pakt naast de winst van de dag ook de winst in het eindklassement.

Ware slijtageslag bij de tweede editie van de Fokker Slag om Woensdrecht, Rick Ottema wint in een spannende sprint

Hoogerheide – De tweede editie van de Fokker Slag om Woensdrecht is een prooi geworden voor Groninger Rick Ottema. Ottema wordt met zijn overwinning in Hoogerheide ook leider in de Schwalbe Topcompetitie. Bij de junioren was er een compleet buitenlands podium. Winst was er hier voor de Deen Anton Louw Larsen. Bij zowel de junioren als de elite maakte de straffe wind al snel een ware slijtageslag van de koersen. De organisatie kan terugkijken op twee prachtige koersen met een sterk, internationaal, deelnemersveld. 

De Ierse Seth Dunwoody, zaterdag nog winnaar van de E3 voor junioren maakte samen met de Deen Hugo Rishoj het podium bij de junioren compleet. De winnaar was blij met zijn overwinning. ”Dit is mijn eerste zege buiten Denemarken, maar ik zat er al wel tegenaan te hikken. Dit was een zware koers, mooi dat ik deze op mijn palmares kan bijschrijven.”

Elite

Rick Ottema wist op de Scheldeweg na deze zware editie op zijn naam te schrijven. De renner van Diftar won de sprint van een eerste groep door Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) en Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg te koppen na een selectieve koers. Van de bijna 200 renners die aan het vertrek stonden op het terrein van Aviolanda Aerospace wisten er op de Scheldeweg 36 te finishen.

Snel uiteen

Al in de eerste ronde sloeg de wind het rennersveld volledig uit elkaar. De lange waaiers in de polders en op de kasseienstroken leverde voor het publiek wel mooie iconische wielerplaatjes op. Het publiek genoot dan ook van het wielergeweld op de Brabantse Wal.

Kopgroep van negen

Een kopgroep van negen renners met daarin Rick Ottema, Jelte Krijnsen, Timo de Jong, Elmar Abma, Jens van den Dool, Boris Romers, Victor Broex, Philip Heijnen en Nick Brabander wist lang een mooie voorsprong te houden. In de finale moesten, Broex, Heijnen en Brabander de andere zes laten gaan.

Oud-winnaar van de Ronde van Frankrijk

Jan Janssen (83) en natuurlijk oud-winnaar van de Ronde van Frankrijk  schoot op Aviolanda Aerospace om 14:00 uur de renners weg voor 168 kilometer koersen om rond de klok van 18:00 uur de prijzen uit te reiken. Die ochtend had Burgemeester Steven Adriaansen het startschot gelost voor de juniorenkoers.

Toekomst voor de jeugd

Natuurlijk was er ook gedacht aan de plaatselijke jeugd, tussen de doorkomsten van de renners door waren er dikke banden races georganiseerd. Tijdens de doorkomsten kon het aanwezige publiek zich ook prima vermaken op het terrein van het Brabantse Wal Festival waar ook genoeg te beleven was.

Sterk deelnemersveld 2de Fokker Slag om Woensdrecht

Woensdrecht – De eerste ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ was een groot succes. Directeur Schwalbe Topcompetitie Thijs Rondhuis was zeer enthousiast over wat de organisatie had weggezet in haar eerste Fokker Slag. Zij waren de pilot voor een wedstrijd zonder politiebegeleiding. Met hulp van verkeersregelaars en particuliere motorbegeleiding werd alles in goede banen geleid. De overwinning van Martijn Budding was de eerste voor zijn nieuwe ploeg TDT Unibet. Op zondag 28 april wordt de 2de Fokker Slag om Woensdrecht verreden in de polders van gemeente Woensdrecht en Rilland met aankomst op de Scheldeweg. Hieraan voorafgaand is er in de ochtend ook nog een wedstrijd voor junioren over een afstand van 120 kilometer.

Om 14.00 uur wordt het startschot voor de elite-beloften renners gegeven op de landingsbaan van Fokker/Aviolanda. Zij rijden 165 km. De belangstelling voor deze categorie is zeer groot. Er zullen voor de elite-beloften renners 8 ploegen van 6 renners aan het vertrek staan. Scherprechters zijn wederom de kasseienstroken Hoogerwaardweg en de Bossestraat. Op deze dag zullen ook de Highland Games georganiseerd worden op het Brabantse Wal Festival terrein. Tussen de organisaties van het Brabantse Wal Festival en de Fokker slag om Woensdrecht is een uniek samenwerkingsverband ontstaan. Ook aan de jongsten onder ons wordt gedacht, tijdens de Fokker Slag om Woensdrecht organiseren we voor de 2 t/m 12 jarige dikke banden races!

Het kloppende hart van de Fokker Slag om Woensdrecht en de Visma Ready2Race dikke banden races is op en rondom het terrein van het Brabantse Wal Festival aan de Scheldeweg. 

Unieke samenwerking

Het Aviolanda-terrein biedt een unieke omgeving voor de deelnemende renners en ploegleiders. De aanwezigheid van imposante vliegtuigen en hangars zorgt voor indrukwekkende beelden van de start van de nieuwe klassieker in de Schwalbe topcompetitie. Voor organisator Niels van Elzakker is de samenwerking met Aviolanda en Fokker een voorrecht: “We zijn blij dat we het startschot opnieuw kunnen lossen bij een van de grootste werkgevers van onze regio, met een historie waar iedereen in de gemeente Woensdrecht trots op is.” CEO van Fokker Services Group Roland van Dijk verheugt zich ook op de komst van de wielerronde: “Een belangrijk lokaal sportevenement als dit ondersteunen wij graag.” Directeur Ivo van der Vlis van Aviolanda ziet de samenwerking als een logische keuze. “Woensdrecht is historisch gezien een wielergemeente én een luchtvaartgemeente. Dat brengen we mooi bij elkaar.” 

Van Mossel Automotive Group

Daarnaast zal Van Mossel Automotive Group (met haar locaties in Roosendaal en Goes) als ‘officieel mobiliteitspartner’ haar medewerking gaan verlenen gedurende het wielerspektakel rondom de Brabantse Wal. “Het evenement kent een unieke status in de regio” vertelt vestigingsdirecteur Mossel Group Goes Leon Paassens. Daarbij is de inzet van lokale partners een onmisbare schakel om een dergelijk evenement tot een succes te maken. Met Van Mossel als partner is de mobiliteit in vertrouwde handen”. “Van Mossel biedt totaaloplossingen waar het gaat om mobiliteit” vult Jean-Pierre Damen, vestigingsdirecteur Van Mossel Opel/Fiat Roosendaal aan. “Wij haken dan ook graag aan bij de lokale evenementen en bieden gelijktijdig op deze manier een win-win-situatie voor beide partijen”.

De tweede uitgave van de Slag om Woensdrecht is onderdeel van de Schwalbe Topcompetitie. Er zijn vijf continentale teams, drie buitenlandse teams, acht clubteams/ regioteams geselecteerd voor de competitie. Bij de deelnemende teams komen o.a. Jochem Kerkhaert en Martin Pluto (BEAT), Thijs de Lange en Jordan Habets ( METEC), Timo de jong, Bertjan Lindeman en Coen van Vermeltfoort (VolkerWessels) aan de start. De organisatie heeft daarnaast nog aan twaalf wildcards vergeven aan binnenlandse clubteams. Hierin zijn o.a. regionale renners Marijn Maas, Jasper de Laat, Hidde Swar en Jurgen Mesu opgenomen.

Om 10:00 uur wordt op de Scheldeweg het startschot gegeven aan de junioren . Een sterk peloton wordt vertegenwoordigd door 14 nationale ploegen ( o.a. WWV, Team Zuid Nederland, WV Schijndel, JEGG DJR, Parkhotel en Jan van Arckel)en 9 internationale ploegen uit België, Denemarken, Portugal en Latin Amerika.

Startlocatie bij Aviolanda

Voor de elite / beloften heeft hoofdsponsor Fokker een unieke startlocatie beschikbaar gesteld, namelijk vliegbasis Woensdrecht. Het startschot zal om 14.00 uur gegeven worden door oud- tourwinnaar Jan Janssen. De junioren zullen starten op de Scheldeweg. Startschot daarvoor zal om 10.00 uur gegeven worden door wethouder sport Rainier Schuurbiers. Beide categorieën rijden mooie omlopen van ruim 23km door de gemeente Woensdrecht met enkele befaamde kasseienstroken. De omloop is uitgezet door voormalig eliterenner Lars Akkermans en gaat door de polders van de gemeente Woensdrecht. In de omloop zijn meerdere befaamde kasseistroken opgenomen: Hoogerwaardweg en de Bossestraat. Voor de winnaars in beide categorieën is er dan ook de heuse kasseientrofee.

Rechtstreekse uitzending

De wedstrijd voor elite- beloften wordt rechtstreeks opgenomen met 3 cameramensen op de motor, dronebeelden worden van de start op de vliegbasis gemaakt en van de kasseienstroken. De opnames worden gelivestreamd door ZuidwestTV. Commentatoren van dienst zijn Pim Bruijzeels en oud profrenner Michael Boogerd. Eurosport zal een samenvatting uitzenden. 

Dikke banden races voor 2 tot 12 jarigen

De Dikkebandenrace wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van de koers, in samenwerking met Visma Ready2Race. De wedstrijden vinden plaats na iedere doorkomst van De Slag om Woensdrecht. De wielrenners van de toekomst kunnen zich voor een dag échte wielrenner voelen. Met reclameborden, speaker, start- en finish én publiek voel je je helemaal een Wout van Aert of een Mathieu van der Poel! Deelname is gratis en je beleeft een gezellige dag op het terrein van het Brabantse Wal Festival! 

Snelle wedstrijden bij de Ronde van Putte, winst voor Rens Vermeulen, Vermeer blijft leider

Putte – De renners in alle categorieën tijdens de Ronde van Putte waren zondagmiddag eensgezind, hard rijden op het snelle parcours was het motto. Met een gemiddelde van bijna 50 km/u uur in de elite-koers deden de renners maar enkele minuten over het rondje van 1800 meter. Winst was er voor Rens Vermeulen voor Klaas Groenen en Hans Dekker Dekkers. Tom Vermeer reed een sterke wedstrijd en verstrekt hiermee zijn positie in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement. Naast de elite koers was er in Putte uiteraard ook weer een koers voor de nieuwelingen, junioren en niet te vergeten de Woensdrechtse jeugd in de dikke banden races. 

Aan het vertrek bij de nieuwelingen stond een groot deelnemersveld van meer dan 60 renners. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op de Putse wielerdag. Na een mooie strijd in de koers over veertig kilometer ging de winst bij de nieuwelingen naar Matt Roijackers, de renner van WILVO Group – TWC de Kempen finishte voor Bodhi Klein en Finn Bastiaanssen. 

Meer dan 40 junioren

Jilles Romers wist bij de junioren in de sprint af te rekenen met zijn medevluchters Bas van Heeswijk en Luuk Wolthuis. Daarachter eindigde Rens Schalk als vierde, voor zijn WWV-clubgenoten Thijmen de Jong en Philip van den Kieboom. Lars van Oord werd zevende en Lucas Demuyt negende.

De plaatselijke jeugd was ook deze zondag paraat voor de dikke banden race, met enkele scherpe bochten, over het parkeerterrein van de voetbalvereniging.

Bocht 3

Langs de Bosweg mochten stonden de supports van ‘bocht drie’ traditiegetrouw gereed om onder het genot van een hapje en een drankje de renners aan te moedigen. Ook na afloop van de koers bleef het in bocht drie nog lang gezellig. “Jeroen van Wezel, het is mooi om te zien dat de inwoners van Putte de koers zo toejuichten”.

Al snel in koers werd er flink snelheid gemaakt bij de elite koers. Een lang gerekt peloton was al snel verspreid over het hele parcours. Hans Dekkers werd in de sprint derde. Een tweede plaats was er voor Klaas Groenen. Winst was er voor de WILVO Group – TWC de Kempen renner Rens Vermeulen.

Nieuwe leider in het Brabantse Wal Wielerevents klassement na de Ronde van Ossendrecht

Ossendrecht – Tom Vermeer is de nieuwe leider in het Brabantse Wal Wielerevents klassement na een zonovergoten ronde van Ossendrecht. Winst was er voor Nils Sinschek. Lang wist Nils samen met Bram van Herk weg te blijven van het razende peloton maar uiteindelijk wist Sinschek solo over de meet te komen. De ronde van Ossendrecht was dit jaar weer terug op het in de Corona-tijd ontstane rondje in het buitengebied van Ossendrecht. Dit op veler verzoek van de renners die de venijnige klim de Koelestraat erg kunnen waarderen. Volgende week staat de volgende wedstrijd in het klassement alweer op de agenda, de ronde van Putte.

“Internationaal deelnemersveld aan de start”

De hele organisatie kijkt onder een stralende zon tevreden naar het mooie -en kwalitatieve deelnemersveld. In alle categorieën hebben de renners deze zondag Ossendrecht goed weten te vinden. Bij elite stond zelfs een deelnemersveld van meer dan honderd renners aan de start. Naast de KNWU-wedstrijden waren er voor de kleinste deelnemers de dikke banden races. De Woensdrechtse jeugd kon zich even echt wielrenner voelen, compleet met een speaker, ronde miss en natuurlijk een medaille na afloop.

Minuut stilte

Voor de start van de elite is een minuut stilte gehouden voor de veel te vroeg overleden motorrijder Peter van Diermen. Peter was in de wedstrijden met zijn motor een vertrouwd gezicht, al jaren reed hij voor de renners uit. Helaas is Peter op 26 maart na een kort ziekbed overleden. In de ronde van Woensdrecht op 10 maart reed hij nog met zijn motor voor het peloton uit.

Spannende wedstrijden

Bij de nieuwelingen was de winst na 40 kilometer wedstrijd voor Tom Huissoon gevolgd door Finn Bastiaanssen voor Sander Tullemans.  Na de nieuwelingen stond de wedstrijd voor de junioren op het programma. Met ook hier een goed gevuld deelnemersveld stond de Middelstraat vol met renners. Hier was de eindwinst voor Ben de Roos. Een tweede plaats was weggelegd voor Rick Versloot voor Lucas Van Dijk.

Tom Vermeer nieuwe leider

Als afsluiter van de zonnige wielerdag met soms toch een stevige wind stond de wedstrijd voor de elite/beloften op het programma. Aan de start stonden meer dan honderd renners uit binnen -en buitenland. Al snel werd er flink wat snelheid gemaakt en kwamen al snel renners op achterstand. De winst ging naar Nils Sinschek rijdend voor Parkhotel Valkenburg. Een tweede plaats was weggelegd voor Bram van Herk. Op een derde plaats op het podium eindigde Jasper de Laat. Tom Vermeer is na de wedstrijd in Ossendrecht de nieuwe leider in het Brabantse Wal Wielerevents klassement. Vorig jaar wist Vermeer nog de eindwinst te pakken in het klassement.

Van Mossel Automotive Group mobiliteitspartner Fokker Slag om Woensdrecht

“Van Mossel biedt totaaloplossingen waar het gaat om mobiliteit”

Hoogerheide – Van Mossel Automotive Group, met haar locaties in Roosendaal en Goes, gaat als ‘officieel mobiliteitspartner’ haar medewerking verlenen gedurende het wielerspektakel rondom de Brabantse Wal: Fokker Slag om Woensdrecht. “Het evenement kent een unieke status in de regio” vertelt vestigingsdirecteur Goes van de Mossel Group Leon Paassens. Daarbij is de inzet van lokale partners een onmisbare schakel om een dergelijk evenement tot een succes te maken.

Met Van Mossel als partner is de mobiliteit in vertrouwde handen”. “Van Mossel biedt totaaloplossingen waar het gaat om mobiliteit” vult Jean-Pierre Damen, vestigingsdirecteur Van Mossel Opel/Fiat Roosendaal aan.

“Wij haken dan ook graag aan bij de lokale evenementen en bieden gelijktijdig op deze manier een win-win-situatie voor beide partijen”.

Sterk deelnemersveld in de Ronde van Huijbergen, Delano Swenne pakt de winst in een eindsprint

Huijbergen – Delano Swenne  heeft in de sprint van de kopgroep de winst gepakt in de  Ronde van Huijbergen. Naast drie mooie wedstrijden in de KNWU categorieën was de Woensdrechtse jeugd ook weer in grote getallen aanwezig om hun strijd te leveren in de dikke banden races. De organisatie kijkt terug op een dag met mooie wedstrijden.

Net als in de andere wedstrijden van de Brabantse Wal Wielerevents startte de dag met de nieuwelingen. Tom Huissoon was de snelste bij de nieuwelingen. De renner van RTC Buitenlust kreeg Ties Kruithof en Pieter Westbroek met zich mee op het podium. Zijn clubgenoot Loek Hovers eindigde als vierde. Waarbij de andere categorieën een mooi deelnemersveld aan het vertrek stond was het animo bij de nieuwelingen helaas minder “Een trend die we helaas sinds Corona bij veel koersen zijn, zo verteld Jeroen van Wezel, penningmeester van het comité”

Junioren

Bij de junioren wist Sven van Wijgerden na een wedstrijd over 60 kilometer de zege naar zich toe te trekken. De renner van WV Schijndel haalde het voor Erik Kint en Freek de Kok. In alle categorieën konden de renners punten scoren voor het Brabantse Wal Wielerevents. Dankzij trouwe sponsoren zijn er dit jaar mooie geldprijzen te verdienen in het klassement.

Dikke banden races

De renners en het aanwezige publiek werden gedurende de dag helaas wel enkele keren verrast door een maartse bui. Ook de temperatuur was heel de dag ronduit fris te noemen. Het koude weer hield gelukkig de bijna 40 deelnemertjes aan de dikke banden races niet tegen. Onder luidde aanmoediging van het het aanwezige publiek werd in de Huijbergse Dorpsstraat de winst pas op de meet beslist tijdens de dikke banden races. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen en was er dus voor elke deelnemer een mooie medaille.

Delano Swenne, de belofte-renner van  Jan van Arckel haalde het in de sprint voor Stijn Daemen en Nederlands kampioen Tom Vermeer. Jurgen Mesu en de Huijbergse Marijn Maas maakten de top vijf compleet bij de elite -en beloften. Er was al vanaf de eerste rondes een flinke strijd in het peloton. Uiteindelijk wist een kopgroep van tien man weg te komen, op de meet bleven er van deze kopgroep uiteindelijk negen renners over.

Dat er hard gereden werd bleek wel uit het feit dat het peloton drie rondes voor het einde al mocht afsprinten van de jury. Op zondag 7 april gaat het klassement om de truien en de geldprijzen in het Brabantse Wal Wielerevents klassement weer verder met de Ronde van Ossendrecht.

Huijbergen maakt zich op voor de 74ste Ronde van Huijbergen

Huijbergen – Voor de 74ste keer maakt Huijbergen zich op voor de Ronde van Huijbergen. Als onderdeel van de Brabantse Wal Wielerevents 2024 zullen de renners zondag in de straten van Huijbergen strijden om de punten voor de leiderstrui. De wielerdag start om half twaalf met de Nieuwelingen. Natuurlijk wordt ook de Woensdrechtse jeugd niet vergeten. Voor de jongste zal een dikke banden wedstrijd, waarbij leuke prijzen zijn te verdienen, worden verreden.

De Brabantse Wal Wielerevents zijn ondertussen al bijna twee weken geleden gestart met de Ronde van Woensdrecht. Bij de Nieuwelingen hangt de leiderstrui in het Somers Planontwikkeling/ Happy Dog klassement om de schouders van Nick Koenis. Hij wordt op drie punten gevolgd door Stan Cuypers. Een spannende strijd dus!

“Jeroen van Wezel - In Huijbergen zijn de laatste maanden flink wat wegwerkzaamheden. Het was dus even spannend of we ons vertrouwde rondje langs de manege konden rijden. Gelukkig is dit het geval!”

Bij de Junioren is de strijd om de truien niet minder. Met 49 punten gaat Renzo Moretti hier aan de leiding. De sterke Zeeuw wordt in het klassement gevolgd door Luca van der Veken en Jasper Mons.

Na een ijzersterke overwinning in de Ronde van Woensdrecht wordt bij de Elite/Beloften het klassement aangevoerd door Roan Konings, hij wordt op de hielen gezeten door Jochem Kerckhaert en Jens van den Dool. Maar ook niemand minder dan regerend Nederlands Kampioen Tom Vermeer, vorig jaar winnaar van het Brabantse Wal Wielerevents klassement, zal in Huijbergen aan het vertrek staan.

Het parcours heeft alles te bieden

Het parcours van ongeveer 2500 meter leidt de renners door het dorpshart en door het groene buitengebied. Start en finish zijn traditiegetrouw in de Dorpsstraat. De weergoden lijken het wielercomité dit jaar ook weer goed gezind te zijn.

Programma

Het programma voor de vijf wedstrijden van het Brabantse Wal Wielerevents klassement is in elke kern gelijk. De nieuwelingen beginnen om 11:30 uur, de Junioren om 12:45 uur en de Elite/Beloften vertrekken om 15:30 uur. Tussen de Junioren en de Elite/Beloften worden vanaf 14:30 uur de dikke banden races verreden.

Deelnemersaantallen

De Ronde van Huijbergen heeft van oudsher nooit te klagen over het aantal deelnemers. Bij de Elite/Beloften staat al een mooi deelnemersveld ingeschreven. Bij de Nieuwelingen en Junioren mogen er nog wel wat inschrijvingen bij, zo verteld van Wezel. “Maar het mindere aantal inschrijvingen bij de jongere categorieën is helaas iets waar sinds Corona veel organisaties mee worstelen”. Toch zullen er zondag in Huijbergen meer dan 150 renners aan het vertrek staan zo is de verwachting!

Brabantse wal Wielerevents 2024 van start; sterke Roan Konings pakt de winst in de Ronde van Woensdrecht

Elite

Woensdrecht – Roan Koning wist in een sterke sprint de winst te pakken in de Ronde van Woensdrecht, de start voor de lustrumeditie van de Brabantse Wal Wielerevents 2024. Met zijn overwinning pakt Konings ook direct de leidersprijs in het klassement over de vijf wedstrijden. Zondagmiddag was in Woensdrecht ook aan de jeugd gedacht in de Ready to Race dikke banden races. Niels van Elzakker en Jeroen van Wezel van het organiserende comité kijken dan ook terug op een geslaagde wedstrijddag. Over twee weken gaat de serie van vijf wedstrijden verder met de Ronde van Huijbergen.

"Een sterk deelnemersveld en aandacht voor de jeugd"

Het was in de straten van Woensdrecht zondagmorgen al vroeg druk. Om half twaalf stonden de nieuwelingen aan de start voor hun zestien rondes wedstrijd. De beduchte Rijzendeweg was als echte kuitenbijter natuurlijk traditiegetrouw onderdeel van het parcours. In de categorie der nieuwelingen wisten al snel twee renners weg te komen. Hun voorsprong liep al snel op naar meer dan anderhalve minuut. Nick Koenis wist de overwinning te pakken voor Stan Cuypers. Het podium werd compleet gemaakt door Jesse Klein.

Zeeuwse overwinning

Renzo Moretti was bij de junioren voor iedereen te sterk. Al in de eerste rond wist hij weg te komen waarna de rest van het veld hem niet meer heeft gezien. Zijn voorsprong liep al snel op tot meer dan halve minuut. Deze mooie voorsprong wist hij tot op de finish te behouden. De rest van het veld bleef hier nagenoeg de hele koers bij elkaar.

De jeugd heeft de toekomst

De Brabantse Wal Wielerevents zijn dit jaar uitgebreid met een dikke banden wedstrijd zodat ook de allerjongste kennis kunnen maken met de wielersport in de wielergemeente Woensdrecht. Hier werd tot tevredenheid van de organisatie dan ook gretig gebruik van gemaakt. Ruim vijftig kinderen stond aan het vertrek in de diverse categorieën. De jongste deelnemertjes stonden klaar met hun loopfietsjes. Voor de rennetjes was een verkort parcours uitgezet. Na afloop werden ze als echt renners op het podium gehuldigd en was er een mooie mediale. Voor de winnaar in elke categorie was er een cadeaubon om een lekkere pannenkoek te gaan eten.

Winnaar van vorig jaar op de tweede plaats

Als afsluiter van de dag mochten de elite en beloften hun wedstrijd over 80km rijden door de straten van Woensdrecht. Organisator Jeroen van Wezel was zeer te spreken over het sterke deelnemersveld. Zo stond onder meer Tom Vermeer, vorig jaar winnaar van het Brabantse Wal Wielerevents klassement, en latere NK-winnaar aan het vertrek. Een kopgroep van vier man, Roan Konings, Jochem Kerckhaert , Timo de Jong en Jens van den Dool, wist al snel weg te komen en heeft het tot op de streep met elkaar uitgevochten. Hier bleek Konings de sterkste te zijn in een mooie sprint. Kerckhaert pakte vorig jaar in de Ronde van Woensdrecht nog de overwinning maar moest het nu doen met een mooie tweede plaats “Ik was natuurlijk liever weer eerste geweest, maar als je het seizoen op het podium kan starten is het natuurlijk een mooie dag”

Klaar voor de start? Lustrum editie van de Brabantse Wal Wielerevents 2024 komen er aan!

Woensdrecht – Voor het vijfde jaar is het Stichting Vrienden van de koers, de succesvolle samenwerking tussen de Wielercomités van Hoogerheide en Huijbergen, weer gelukt om in elke kern van de Gemeente Woensdrecht een wielerwedstrijd te organiseren. De doelstelling van Stichting Vrienden van de koers is om in iedere kern een traditionele KNWU-wielerronde te organiseren. Zondag 10 maart zullen de wedstrijden starten met Ronde van Woensdrecht met natuurlijk als echte kuitenbijter de Rijzende weg! In elke kern zal een vast programma worden gereden, nieuwelingen, junioren en als spectaculaire afsluiter de elite/beloften amateurs. Om de Woensdrechtse jeugd enthousiast te maken voor de wielerrennen zal in elke kern een dikke banden race worden verreden.

Jeroen van Wezel: “We zullen zeker bij de categorieën elite/beloften en amateurs veel belangstelling hebben. Wij verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden”.

De organisatie is blij met de goede medewerking van zowel de KNWU als de gemeente Woensdrecht. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Daar waar in vele plaatsen deze wielerwedstrijden zijn weggevallen. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is daarom bij ons groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, die hun geliefde sport kunnen beoefenen.

Verwachtingen organisatie

De organisatie verwacht veel spektakel en een mooi deelnemersveld bij alle wedstrijden. Er wordt in de vijf wedstrijden gestreden om het Somers Planontwikkeling/ Happy Dog klassement; een klassement met een heuse “”Woensdrechtse leiderstrui”. Aan de leiderstui zijn mooie geldprijzen zijn verbonden. Waar tijdens de voorgaande editie de leiderstrui enkel beschikbaar was voor de elite categorie is deze er dit jaar ook voor de nieuwelingen en de junioren!

Dikke banden races

Om de wielersport te promoten bij de Woensdrechtse jeugd is er dit jaar gekozen om naast de KNWU-wedstrijd in elke kern ook een dikke banden race te organiseren. Aan deze wedstrijden kunnen kinderen vanaf 2 jaar oud al deelnemen op hun loopfietsen. Met het organiseren van de dikke banden races, in samenwerking met Team Visma-Lease a Bike hoopt de organisatie ook in de toekomst wedstrijden te kunnen organiseren met een mooi lokaal deelnemersveld.

  • Loopfietsen race 2 – 4 jaar;
  • Dikke banden race 5 & 6 jaar;
  • Dikke banden race 7 & 8 jaar;
  • Dikke banden race 9 & 10 jaar.
Programma Brabantse Wal Wielerevents 2024
Het wielergeweld zal op zondagmorgen 10 maart starten met de Ronde van Woensdrecht. Twee weken later, zondag 24 maart, wordt de finishstreep getrokken aan de Dorpsstraat in Huijbergen. Op 7 april staat de Ronde van Ossendrecht op het programma. Zondag 14 april zal er worden gestreden om de prijzen in Putte tijdens de Ronde van Putte. Afsluitend zal op zondag 12 mei de Ronde van Hoogerheide worden verreden.

In alle kernen is gekozen voor een vast programma. Bij elke wedstrijd staan om 11:30 uur de nieuwelingen aan de start gevolgd door de junioren om 12:45 uur. Om 14:30 uur is het de beurt aan de Woensdrechtse jeugd in de dikke banden races. De dag wordt om 15:30 uur afgesloten door de elite/beloften en amateurs.