Home Blog

Jens van den Dool wint een zonnige Ronde van Hoogerheide, Tom Vermeer blijft aan de leiding in het Brabantse Wal Wielerevents klassement

Hoogerheide – Een zonnige eerste pinksterdag was het toneel van de Ronde van Hoogerheide. Het warme weer, de behoorlijk aanwezige wind en het parcours waarbij de Scheldeweg twee keer moest worden bedwongen maakte het een mooie wedstrijddag. Jens van den Dool wist bij de Elite-beloften als eerste op het podium te eindigen voor Jasper Haest en Witten Anthonis. Naast de Ronde van Hoogerheide werden ook de regio kampioenschappen gereden voor de Elite en Beloften.

Om 12:00 uur was het de beurt aan de Nieuwelingen voor hun wedstrijd over 40km. Na 15 rondes kwam hier Karsten Doorn als eerste over de streep voor Sander Tullemans en Cyriel Hooghwerff. Om 13:15 uur stond een klein peloton van Junioren en Amateurs aan het vertrek. Hier wist Thomas Verdonck met een ruime voorsprong te winnen voor Tom Jansen en Mischa Beks.

Regio kampioenschappen zuid

Wethouder sport Ranier Schuurbiers gaf om 15:00 uur het startschot voor een wedstrijd over 80km voor de Elite en Beloften. In de eerste ronde wisten al direct twee renners los te komen maar zei werden al snel door het peloton teruggepakt.

Met nog 24 rondes te gaan wisten Jens van den Dool en Witten Anthonis los te komen van het peloton, hun voorsprong liep al snel op naar 20 seconden. Uiteindelijk wist dit duo een flink gedeelte van het deelnemersveld de dubbelen. Achter het duo aan de leiding ontstond een achtervolgende groep van 15 man. Met nog twee rondes te gaan wist Tom Vermeer los te komen uit het peloton in een poging om mee te sprinten naar een podiumplaats. Uiteindelijk wist hij op een vierde plaats te eindigen achter Witten Anthonis, Jasper Haest en winnaar Jens van den Dool.

Afsluitende koers in Putte

Volgende week zondag zal in Putte de afsluitende wedstrijd in het Brabantse Wal Wielerevents Klassment 2023 gereden. Op dit moment staat Tom Vermeer hier nog steeds aan de leiding. Hij zal volgende week ook starten in Putte.

Elite-beloften strijden om Districtstitel Zuid Nederland tijdens Ronde van Hoogerheide

Hoogerheide – Zondag 28 mei krijgt de Brabantse Wal Wielerevents zijn vervolg en zal de 4de wedstrijddag verreden worden in Hoogerheide. Met winnaars bij de elite beloften Jochem Kerckhaert ( Woensdrecht), Tom Vermeer (Huijbergen) en Casper van der Woude (Ossendrecht) hebben de renners al mooie wedstrijden laten zien. In Woensdrecht en Huijbergen was de belangstelling zeer groot en blijkt er de behoefte aan “rondje rond de kerk” groot te zijn. Zeker omdat er steeds meer criteriums regionaal en nationaal wegvallen omdat men het organisatorisch niet rond krijgt.

Veel waardering voor organisatie

De organisatie “Vrienden van de Koers” krijgt dan ook veel waardering van de renners, KNWU en de gemeente Woensdrecht. Hiermee wordt de naam “Wielergemeente” op de kaart gezet. Enkele weken geleden vond de eerste Topcompetitie wedstrijd Fokker Slag om Woensdrecht plaats. Dit bleek een schot in de roos en was een groot succes. Alle topploegen van de elite-beloften stonden aan het vertrek, zoals Jumbo Visma Development, TDT Unibet,  Beat Cycling team, Volker Wessels Cycling team, Allinq, Metec-Solarwatt en Abloc. De “Slag” werd gewonnen in een massasprint door Martijn Budding van de ploeg van Tour de Tietema Unibet voor Martijn Pluto (Abloc) en Gil DáïHeygere ( Beat Cycling Team).

In Hoogerheide zal er gestreden worden om de “Grote Prijs LAWI Sportwear” en het eerste startschot zal vallen om 12:00 uur voor de nieuwelingen over een afstand van 40 km. Zij rijden het parcours in een acht vorm met 2 beklimmingen op de Scheldeweg. De ronde is zeer selectief en heeft een lengte van 2800 meter. Start/finish zal in de Raadhuisstraat nabij café Boulevard zijn. Om 13:15 uur is het beurt aan de junioren/amateurs zij rijden een afstand van 60 km. 

De elite-beloften rijden naast hun eigen wedstrijd voor het eindklassement Somers Planontwikkeling/Happy Dog  ook voor de district titel Zuid Nederland. Hiermee kunnen zij extra punten verdienen om deel te nemen aan het Nederlands Kampioen in het Limburgse Sittard. Zij worden om 15.00 uur weggeschoten door wethouder sport Rainier Schuurbiers.

Koninklijke onderscheiding voor Jeroen van Wezel

Hoogerheide Zaterdagmiddag 20 mei heeft de heer Jeroen van Wezel uit Huijbergen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor met name de wielersport. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jeroen van Wezel (58) uit Huijbergen is al ruim 30 jaar vrijwillig actief binnen de wielersport. De sportieve activiteiten die hij organiseert zijn voor zeer diverse doelgroepen: Van jong tot oud, van recreatieve fietser tot aan professionele wielrenners. Het betreft lokale, nationale en internationale evenementen die hij mede organiseert. Enkele voorbeelden zijn: diverse wielerrondes van Huijbergen voor nieuwelingen, junioren en elites/beloften, 5 keer het Nederlands kampioenschap veldrijden, 2 keer het Europees kampioenschap veldrijden met elite rijders en 5 keer de Internationale Cyclo Cross. Ook tijdens de coronapandemie werden er onder de vlag ‘Woensdrecht wielerzomer’ in ieder dorp wedstrijden gereden met inachtneming van de toen geldende maatregelen.

Er is ook altijd nog plaats voor nieuwe evenementen, zo was onlangs het debuut van de wielerwedstrijd ‘Fokker Slag om Woensdrecht’. Niet alleen de sporters hebben baat bij zijn tomeloze inzet, maar ook een hele grote groep wielerliefhebbers die deze regio rijk is en als toeschouwer naar deze evenementen komen. Vanuit zijn functie bij het Wielercomité Huijbergen is hij ook vaak vrijwilliger bij allerlei andere zaken zoals de Huijbergse Quizavond of het Brabantse Wal Festival.

Sinds 2018 zit de heer Van Wezel bovendien bij het buurtpreventieteam in Huijbergen. Zij zorgen met het lopen van rondes door het dorp voor een stuk extra sociale veiligheid.

Jubileum Stichting Wielercomité Huijbergen

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding werd door burgemeester Adriaansen gedaan en vond plaats in het kader van het 70 jarig jubileum van Stichting Wielercomité Huijbergen, waar de heer Van Wezel secretaris en penningmeester van is.  

Martijn Budding sprint naar de overwinning in de eerste Fokker slag om Woensdrecht

Hoogerheide – De allereerste editie van de Fokker Slag om Woensdrecht is gewonnen door Martijn Budding, de kopman van Tour de Tietema-Unibet. Na 164 kilometer wedstrijd over de Brabantse Wal wist hij op de Scheldeweg Martins Pluto en Gil D’Heygere in een sprint voor te blijven. Eerder op de dag ging de overwinning bij de junioren naar de Noorse Casper Rode. De organisatie kijkt terug op twee geweldige koersen en een mooie wielerdag door de polders van Woensdrecht.

Mede door de zwakke tot matige Oosten wind blijf bij zowel de junioren als de elite-beloften het peloton nagenoeg de hele wedstrijd bij elkaar. Uitbraakpogingen van diverse renners en teams werden dan ook al de kiem in gesmoord. Ook de twee spraakmakende kasseistroken van de Hogerwaardweg (1.800 meter) en de Bossestraat (200 meter) bleken niet lastig genoeg om de pelotons uit elkaar te rijden. 

Wethouder sport van de gemeente Woensdrecht, Rainier Schuurbiers, gaf voor het gemeentehuis aan de Huijbergseweg om 10:00 uur het startschot voor de junioren wedstrijd over bijna 119km. De tweede prijs bij de junioren ging naar Thom van Herwaarden voor Patrick Boje Frydkjær. 

Start bij Aviolanda aerospace

Om 14:00 uur was het beurt aan Jan Janssen om de elite-beloften op weg te schieten vanaf het terrein van Aviolanda. Het waren vooral de renners van het Jumbo-Visma Development Team die ten aanval trokken in de openingsfase. Er werden demarrages gemeld van Menno Huising, Pietro Mattio en Lars Boven. Laatstgenoemde kreeg in de aanval bijval van Jens van den Dool van GRC Jan van Arckel. Van den Dool wist afstand te nemen van Boven, maar kon niet voorkomen dat het peloton weer aansluiting vond.

Tussen de passages door was er op het festivalterrein genoeg vermaak voor de toeschouwers. Naast dat de elite-beloften koers live was te volgen op twee grote LED-schermen was er voor de jongste ook een Jumbo-Visma Ready2Race dikke banden race. Ook aan de innerlijke mens was aan de Scheldeweg volop gedacht. Voor de VIPS was er zelfs een heus koerscafé ingericht. 

TV-uitzendingen

De wedstrijd is live uitgezonden op Zuidwest TV en Eurosport. Bij Eurosport zal komende week ook nog tweemaal een samenvatting te zien. De volledige laatste twee uur van de wedstrijd zullen online terug te zien zijn bij Zuidwest TV.

Organisatie klaar voor eerste Fokker Slag om Woensdrecht

Hoogerheide – Met nog een week te gaan is de organisatie helemaal klaar voor de eerste “Fokker Slag om Woensdrecht” op zondag 30 april. De wedstrijd, voor zowel junioren als elite – beloften, is onderdeel van de Schwalbe Topcompetitie. Het uitdagende parcours van 23,8 km belooft mooie wedstrijd op te gaan leveren! En dit allemaal in de wielergemeente Woensdrecht. De wedstrijd voor elite – beloften zal live worden uitgezonden op Zuidwest TV. Een samenvatting zal te zien zijn op Eurosport. Voor de (plaatselijke) jeugd wordt er rondom de doorkomsten op de Scheldeweg ook een dikke banden race georganiseerd rondom het terrein van het Brabantse Wal Festival.

Burgemeester Steven Adriaansen "Alles komt samen in deze nieuwe wielerklassieker"

De gemeente Woensdrecht staat bekend om haar groene karakter en ligging op de Brabantse Wal, maar ook om de lange vliegtuig- en wielerhistorie die we rijk zijn. Sinds een aantal jaar is er ook steeds meer aandacht voor het feit dat hier in oktober 1944 zeer zwaar gevochten is voor onze vrijheid. Deze gevechten waren essentieel voor de bevrijding van Zuid Nederland, maar hebben wel zeer veel levens gekost. Al deze elementen worden nu gecombineerd in een nieuwe wielerklassieker genaamd “De Fokker Slag om Woensdrecht”: een sportief eerbetoon aan de gevallenen, dwars door de het gevarieerde landschap en met als hoofdsponsors Aviolanda Aerospace en Fokker Services.

Voorspelling van koersdirecteur Moreno Hofland

Voormalig beroepsrenner Moreno Hofland kijkt als koersdirecteur vol verwachting naar de eerste editie van De Slag om Woensdrecht. Hij verwacht dat deze wedstrijd direct op de kaart zal staan als selectieve en span- nende klassieker: “Dit wordt vanaf dag 1 een wedstrijd met status verwacht ik. Het parcours, in mijn achter- tuin gelegen, is selectief. De rijke wielertraditie van de gemeente Woensdrecht, de grote namen uit de wieler- geschiedenis die hier woonden en trainden, en de wereldberoemde finishlocatie op de Scheldeweg bezorgen de  wielerliefhebbers een magisch gevoel. We gaan enorm ons best doen om dat gevoel nog te versterken”. En voegt Moreno er aan toe: “Hier kan alleen een heel sterke renner winnen”.

Programma

10.00 uur: Neutrale start “de Fokker Slag om Woensdrecht” Junioren: Huijbergseweg

10.05 uur: Officieel vertrek “de Fokker Slag om Woensdrecht” Junioren (116,4km): Ossendrechtseweg

10:30/10:45 uur: 1ste doorkomst (Scheldeweg)

11:00/11:15 uur: 2de doorkomst (Scheldeweg)

11:30/11:45 uur: 3de doorkomst (Scheldeweg)

12:10/12:25 uur: 4de doorkomst (Scheldeweg)

12:35/12:50 uur: Aankomst “de Fokker Slag om Woensdrecht” Junioren

13:00 uur: Huldiging junioren + winnaar kasseien klassement

 

14:00 uur: Neutrale start Topcompetitie wedstrijd “Fokker Slag om Woensdrecht” Elite – Beloften ( 168 km) : Startbaan vliegveld Aviolanda

14:10 uur: Officieel vertrek “de Fokker Slag om Woensdrecht” Elite/beloften Ossendrechtseweg

14:30 / 14:40 uur: 1ste doorkomst  (Scheldeweg)

15:00 / 15:10 uur: 2de doorkomst  (Scheldeweg)

15:40 / 15:50 uur: 3de doorkomst  (Scheldeweg)

16:10 / 16:20 uur: 4de doorkomst  (Scheldeweg)

16:40 / 16:50 uur: 5de doorkomst  (Scheldeweg)

17:15 / 17:25 uur: 6de doorkomst  (Scheldeweg)

17:45 / 17:55 uur: Aankomst Topcompetitie wedstrijd “de Fokker Slag om Woensdrecht” elite/beloften

18:00 uur: Huldiging Elite-Beloften + winnaar kasseien klassement

Kasseien trofee voor winnaars van de eerste Fokker Slag om Woensdrecht

Hoogerheide – Mede dankzij sponsor Happy Dog / Happy Cat is er een mooie trofee gemaakt voor de eerste Fokker Slag om Woensdrecht. In de omlopen zijn meerdere befaamde kasseistroken opgenomen, daarom is er voor de winnaar bij zowel de junioren als de elite / beloften een kasseien trofee beschikbaar gesteld. De Fokker Slag om Woensdrecht zal live worden uitgezonden op Zuidwest TV en Omroep Brabant. Een samenvatting van de wedstrijd zal worden uitgezonden bij Eurosport. Voor alle toeschouwers en VIPS op de Scheldeweg zal de wedstrijd live te volgen zijn op grote led-schermen. 

Voor de elite / beloften heeft hoofdsponsor Fokker een unieke startlocatie beschikbaar gesteld, namelijk vliegbasis Woensdrecht. De junioren zullen starten nabij het gemeentehuis aan de Huijbergseweg. Beide categorieën rijden mooie omlopen van ruim 23km door de gemeente Woensdrecht met enkele befaamde kasseienstroken. De omloop is uitgezet door voormalig elite renner Lars Akkermans en gaat door de polders van de gemeente Woensdrecht.

Jan Janssen Classic komt naar West-Brabant

Fietsen voor de toekomst van de wielersport

Hoogerheide – De Jan Janssen Classic fietstocht komt dit jaar naar West-Brabant. Op zaterdag 29 april kunnen deelnemers genieten van een prachtige route door West-Brabant, en zich laten uitdagen door het parcours van een echte voorjaarsklassieker. De Jan Janssen Classic is de toerversie van de “Fokker Slag om Woensdrecht” wielerklassieker uit de Schwalbe Topcompetitie die een dag later georganiseerd wordt. Het parcours door West-Brabant met een finale op de Brabantse Wal heeft start en finish op de Scheldeweg in Hoogerheide, in februari nog wereldnieuws als fantastisch decor voor het WK veldrijden.

De Jan Janssen Classic is vernoemd naar de legendarische wielrenner Jan Janssen, de eerste Nederlandse winnaar van de Tour de France. De fietstocht staat al jaren bekend om zijn uitdagende routes en professionele organisatie, en trekt elk jaar enorme aantallen deelnemers uit binnen- en buitenland. Zoals elk jaar is ook bij deze editie Jan Janssen zelf weer aanwezig om samen met enkele bevriende ‘wieler-legends’ mee te fietsen. Deelnemers kunnen starten vanaf 09:00u en kiezen uit verschillende afstanden, 85 en 130 kilometer, en zich laten uitdagen door de prachtige omgeving, de hoogtemeters van de Brabantse Wal en enkele stevige kasseistroken. Op de route is een verzorgingspost voorzien en is mobiele technische service beschikbaar. 

De kosten voor deelname bij voorinschrijving zijn €18. De opbrengst gaat volledig naar de stichting “Vrienden van Koers” die zich inzet voor de organisatie van meer wielerwedstrijden voor de jeugd. Inschrijven voor de Jan Janssen Classic kan via de website www.janjanssen.nl. Deelnemers wordt aangeraden om zich tijdig in te schrijven, gezien de grote interesse in de fietstocht. Voor meer informatie over de routes, afstanden en praktische informatie kunnen deelnemers terecht op de website.

Ronde van Ossendrecht voor Casper van der Woude, Tom Vermeer aan de leiding in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement

Ossendrecht – Casper van der Woude uit Westbroek wist zondagmiddag het sprintende peloton voor te blijven in de Ronde van Ossendrecht om de Grote prijs Van der Poel montage. Hij stond samen op het podium met Roy Hoogendoorn en Jos Koop. In afwezigheid van de nummers één en drie in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement pakt Tom Vermeer de leiding in het klassement. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Rinz van der Staal.

Bij de elite/beloften zat de snelheid er al goed in. Eerste halfuur lag de snelheid boven 45 km/u. Het peloton bleef lang bij elkaar. De eerste serieuze kopgroep ontstond na 25 kilometer wedstrijd met 12 renners: Casper van der Woude, Harry Tanfield, Wesley Mol, Simon Haberlah, Roy Hoogendoorn, Tijl Pauwels, Jasper de Laat, Hidde van Veenenedaal, Jardi Christiaan van der Lee, Tom Vermeer en Hideyuki Takagi. Zij kregen 40 seconden voorsprong. Er werd eendrachtig  samengewerkt. Uit de kopgroep probeerde van der Woude, van Veenendaal en van der Lee los te komen. Zij kregen 55 seconden voorsprong. Maar in het peloton werd het tempo omhoog gegooid en kreeg de achtervolgende groep in het vizier. Het gat werd gedicht en het hele peloton kwam met nog 4 ronden te rijden bij elkaar. 


Casper van der Woude had de zinnen gezet op de overwinning in Ossendrecht en probeerde met nog 3 ronden te gaan het peloton te ontvluchten met Luuk Herben en Beau van Izerloo in zijn wiel. Herben en van Izerloo konden het wiel van van der Woude niet houden en Casper van der Woude soleerde met een 3 seconden voorsprong naar de overwinning.


Bij de nieuwelingen ging de tweede prijs naar Jesse Klein voor Bob Overdevest.

NK veldrijden 2026 in Huijbergen!

HUIJBERGEN – De kogel is door de kerk. Na veel lobby werk is het Wielercomité Huijbergen gelukt de organisatie van de 6de NK veldrijden binnen de grenzen van wielergemeente Woensdrecht te halen. De commissie Offroad van de KNWU heeft deze week de organisatie van het NK veldrijden 2025 toegewezen aan Oisterwijk en voor 2026 mag Huijbergen weer gastheer zijn. Volgend jaar 2024 moeten de renners afreizen naar het hoge Noorden: Hoogeveen.

Een enorme waardering voor de organisatie. Hiermee krijgt het 75 jarig jubileum extra glans. Het unieke is dat Huijbergen koploper is met het aantal organisaties van het NK veldrijden. Onlangs is in Huijbergen het parcours voor het NK veldrijden 2026 gekeurd door de KNWU. Het nieuwe parcours viel in de smaak bij de aanwezigen en keurmeester Van Grootel was zeer gecharmeerd over de route die Jan Maas en Peter Huijskens uit de hoge hoed hebben getoverd. Jeroen van Wezel namens de organisatie: “Met de organisaties van de vorige 5 NK’s en het EK veldrijden in 2006 en 2015 hebben wij veel ervaring opgedaan om een prachtig evenement op de kaart te zetten.”
Het NK veldrijden 2019 in Huijbergen was een groot succes. Met een overwinning van Mathieu van der Poel en Lucinda Brand was de organisatie flink in zijn nopjes. Er was veel publiek aanwezig dat op de Nootjesberg en de Tiestenduin mooie uitzichtpunten had over het parcours. De KNWU is trots op de organisatie in Huijbergen. Zij zorgen altijd voor een prachtig ambiance en mooie wedstrijden. Het jaar erop was Huijbergen gastheer voor de finale van de Topcompetitie 2020, welke werd gewonnen door Jens Dekker (elite beloften) en bij de vrouwen won de talentvolle renster Fem van Empel. Zij voert momenteel de mondiale dames peloton aan en heeft onlangs op het WK veldrijden in Hoogerheide laten zien dat zij met overmacht de sterkste was bij de elite dames.

Nieuw

De organisatie heeft niet stil gezeten en er is afgelopen periode een nieuw parcours uitgetekend. Dit was nodig omdat de Nootjesberg moeilijk bereikbaar was geworden door bedrijfsactiviteiten die er nu plaatsvinden. Parcoursmeester Jan Maas en nieuw comitélid Peter Huijskens hebben een geheel nieuw parcours van 2700 meter samengesteld met als scherprechter de Tiestenduin.
Deze zal meermaals beklommen dienen te worden. Daarnaast worden er bruggen opgebouwd om het publiek beter doorgang te geven om alles goed te kunnen zien. Het parcours wordt compacter opgebouwd. Start/finish zal op de Weg naar Wouw zijn.

kracht

De corona periode heeft het Wielercomité gebruikt om bestuurlijk ook een en ander op sterke kracht te brengen. Zo zal de preses worden ingevuld door Carel Jan Reuver. Hij is zeker geen vreemde bij het comité. Voorheen was hij al enige jaren de voorzitter en hij heeft deze functie weer opnieuw op zich genomen. Jeroen van Wezel zal de functie van penningmeester op zich nemen. Hij is ook verantwoordelijk voor PR & Communicatie. Parcoursverantwoordelijke Jan Maas zal geassisteerd worden door nieuw bestuurslid Peter Huijskens. Hij heeft ook veel ervaring met uitzetten van mooie parcoursen van Cyclo Crossen en ATB toertochten. Voor de vrijwilligers is nieuw bestuurslid Robbert Klaassen aangetrokken. Hij heeft veel ervaring op gedaan in het bestuur van plaatselijke voetbalvereniging VIVOO. Het bestuur is daarnaast nog in gesprek om de Stichting nog verder aan te vullen met enkele bestuursleden. Daarnaast kan het Wielercomité terugvallen op een grote ploeg vrijwilligers uit Huijbergen en van regionale verenigingen.

73ste Ronde van Huijbergen prooi voor Tom Vermeer voor Marijn Maas en Jochem Kerckhaert

Huijbergen –  De tweede wedstrijddag van de Brabantse Wal Wielerevents 2023 in Huijbergen was een groot succes. Bij iedere categorie waren veel vertrekkers met mooie winnaars die werden gehuldigd door rondemiss Amber Somers. Bij de elite/ beloften pakte Tom Vermeer de overwinning. Bij de nieuwelingen ging de eindwinst naar Jilles Romers. Sjoerd van der Linden pakte na Woensdrecht ook de eindwinst in Huijbergen bij de junioren

Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours  een hoog tempo gereden door de renners. Plaatselijke renner Marijn Maas stak zijn neus vroeg aan het venster. Hij probeerde alleen uit het peloton weg te komen. Maar het tempo lag zo hoog en hij zag snel in dat dit te vroeg was. De eerste speldenprikken had hij weer uitgeven en iedereen was er op geducht rekening te houden met hem. Daarna probeerde de talentvolle renner Jens van den Dool weg te komen. Hij hield lang stand maar met acht ronden te verrijden werd hij weer ingelopen door het peloton. Toen zat iedereen weer op het vinkentouw.  Er ontstond een kopgroep van 12 renners met daarbij Tom Vermeer, Marijn Maas, Jochem Kerckhaert, Jelle Bouma, Sten Verzijl, Aden Paterson, Rens Vermeulen, Philip Heijnen, Ward de Schepper, Max Goris, Jens van den Dool en Thomas van Bommel.

 

Eendrachtig werd er in de laatste rondes samengewerkt om uit de groep van het overgebleven peloton te blijven. Met twaalf renners ging men de laatste ronde in. De sprint voor de overwinning was bijzonder spannend en Tom Vermeer glipte onder Marijn Maas door naar de overwinning. De 3de plaats was voor Jochem Kerckhaert. Maas liet hiermee zien goed in vorm te zijn voor de komende wedstrijden waaronder waarschijnlijk de nieuwe klassieker “Fokker Slag om Woensdrecht” op zondag 30 april. 

 

Jochem Kerckhaert behoudt de leiderstrui van de Brabantse Wal Wielerevents.