Lokale favoriet Marijn Maas wint de Ronde van Hoogerheide en pakt de winst in het eindklassement

Hoogerheide – Lokale favoriet Marijn Maas wist in zowel de wedstrijd als het klassement de winst te pakken tijdens de afsluitende koers van de Brabantse Wal Wielerevents. Onder subtropische omstandigheden streden mooie pelotons van renners om de prijzen. Het klassement is dit jaar mede mogelijk gemaakt door Somers Planontwikkeling & Happy Dog. Mede door het warme weer was het voor het publiek goed toeven op één van de terrasjes in Raadhuisstraat.

Finn Bastiaanssen wist voor Delano Heeren en Adne Cappon de winst te pakken bij de Nieuwelingen. Voor hun stond een wedstrijd over 40 kilometer op het programma. De meet was getrokken in de Raadhuisstraat. Bastiaanssen wist naast als eerste over de meet te komen ook de eindwinst te pakken in het klassement.

Bij de junioren was de winst voor Renzo Moretti. Hij werd op het podium vergezeld door Niels Hanegraaf en Sjoerd Bijlsma. Jilles Romers wist zijn positie in het klassement te behouden en ging er met de winst vandoor.

‘De renners zijn blij met het klassement, er worden in Nederland nog maar weinig van zulke klassementen georganiseerd’,aldus een moe maar voldane Jeroen van Wezel van het wielercomité

Selectieve parcours

Het selectieve parcours over 2800 meter ging door de Raadhuisstraat, Onderstal, Scheldeweg, Nieuweweg, langs de Sherman Tank terug de Onderstal in om via de Scheldeweg weer terug te keren in de Raadhuisstraat. Rondemiss Amber Somers stond ook vandaag weer klaar om de winnaars op het podium te voorzien van de bloemen.

Wethouder Rainier Schuurbiers gaf voor de vijfde maal het startshot voor de elitekoers over 80 kilometer. De digitale thermometer in de Raadhuisstraat tikte zondagmiddag maar liefst dertig graden aan. Een internationaal peloton met niet de minste namen was ondanks het warme weer afgereisd naar Hoogerheide.

Plaatselijke favoriet pakt de winst

De uit Huijbergen afkomstige Marijn Maas wist in een snelle koers de winst te pakken in een sprint uit de kopgroep van vijf. Ondanks de hitte ging het er al snel hard aan toe in koers. Na enkele mislukte uitbraakpogingen van diverse renners ging de snelheid er even uit bij het peloton na een flinke valpartij.

Net voor half koers brak het veld en ontstonden twee grote groepen. Hieruit wisten de vijf te ontsnappen. De vijf hadden al snel een voorsprong van meer dan 30 seconden en wisten deze tot op de meet vast te houden.

Maas was op de meet het snelste voor Bram van Herk en Steyn van der Veen. Leider in het klassement Tom Vermeer was afwezig in Hoogerheide. Maas wist met zijn winst hem voorbij te gaan in het puntenklassement en pakt naast de winst van de dag ook de winst in het eindklassement.