Zuidwestkrant mediapartner KNWU NK Veldrijden 2019

HUIJBERGEN – Het KNWU NK Veldrijden komt in 2019 naar Huijbergen. Een Huijbergs wielerfeest van nationale allure vraagt om een mediapartner die weet wat er in Huijbergen leeft. Wielercomité Huijbergen slaat de handen ineen met de Zuidwestkrant om Huijbergen en haar NK op de kaart te zetten.

De relatie tussen het Huijbergse Wielercomité en de Zuidwestkrant bestaat al 15 jaar, en is boven alles gebaseerd op een gedeeld enthousiasme. “Dat werd bij ons eerste gesprek in 2003 meteen duidelijk”, zegt secretaris Jeroen van Wezel, “onze sport is boven alles een volkssport, dus als organisatie willen wij dat onze wedstrijd zo breed mogelijk bekend gemaakt wordt. De Zuidwestkrant is daar meester in, en schrijft de verhalen van onze wedstrijd, en de mensen die erbij betrokken zijn, op onnavolgbare wijze op. Daarmee draagt de Zuidwestkrant bij aan een positief gevoel over ons evenement, en dat helpt ons op heel veel manieren. We voelen elkaar al jaren perfect aan. Met dit partnerschap weten we zeker dat het KNWU NK Veldrijden de promotie krijgt die het verdient.”

Ton Tielemans, uitgever van de Zuidwestkrant, zegt: “Bij het Huijbergse Wielercomité zijn wij vanaf dag één getroffen door de gemoedelijke sfeer, en vooral door de wijze waarop de organisatie met haar mensen omgaat. Bij het Huijbergse Wielercomité wordt elke vrijwilliger gewaardeerd, en wordt erkend dat ook – of misschien wel juist – die mensen het verhaal van het evenement vertellen. Dat is precies hoe wij bij de Zuidwestkrant denken, want onze krant draait al 15 jaar om de mensen uit de lokale gemeenschap. Die mensen zijn de ambassadeurs van de veldrit in Huijbergen, en zij verdienen een podium in onze krant.”

Tielemans en Van Wezel denken met plezier terug aan de Zuidwestkrant-special rondom het EK Veldrijden van 2015, die door hun gedeelde enthousiasme kon ontstaan. “Dat belooft veel voor het komende NK”, zegt Van Wezel, “de Zuidwestkrant van 9 januari 2019 wordt er eentje om naar uit te kijken. Als je die krant leest, weet je alles wat er over het KNWU NK Veldrijden 2019 te weten valt.”