Vernieuwde parcours NK veldrijden 2019 gekeurd

Een delegatie van de KNWU bestaande uit Ad van Grootel en Rob Meeusen (lid commissie off road) hebben het vernieuwde parcours voor het NK veldrijden 2019 gekeurd. Doordat de pitstraat is gewijzigd naar de Weg naar Wouw/Buurtweg moest het parcours op de schop. Parcoursbouwer Jan Maas heeft diversen aanpassingen hiervoor doorgevoerd. De start zal plaatsvinden op de Weg naar Wouw. Vervolgens duiken de renners het bos in en krijgen de eerste vernieuwde beklimming op de Nootjesberg. Dit is een tweetraps beklimming waar de renners naar de top van de Nootjesberg gestuurd worden. Daarna schieten zij door naar de chickenrun. Dit obstakel kunnen de renners langs 2 kanten afdalen. Even later staat de 1ste doorkomst in de pitstraat te wachten. Vandaar uit rijden de renners door naar de Tiestenduin en krijgen zij een zware beklimming voor de kiezen. De Tiestenduin zelf dienen de renners nu 1 maal te bedwingen in plaats van vorige editie 2 maal.

Vervolgens krijgen zij de 2de doorkomst in de pitstraat en rijden met een aantal bochten naar de finish, welke wederom gelegen is aan de Weg naar Wouw bij Grondwerken & transport van Gastel.

Zoals van Grootel al opmerkte “heeft Huijbergen wederom het mooiste parcours”, welke de organisatie ook zeer koestert. De renners kunnen hun hartje op 12 en 13 januari 2019 zeker ophalen en de Kampioenen krijgt de trui zeker niet voor niets.