Sterk deelnemersveld 2de Fokker Slag om Woensdrecht

Woensdrecht – De eerste ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ was een groot succes. Directeur Schwalbe Topcompetitie Thijs Rondhuis was zeer enthousiast over wat de organisatie had weggezet in haar eerste Fokker Slag. Zij waren de pilot voor een wedstrijd zonder politiebegeleiding. Met hulp van verkeersregelaars en particuliere motorbegeleiding werd alles in goede banen geleid. De overwinning van Martijn Budding was de eerste voor zijn nieuwe ploeg TDT Unibet. Op zondag 28 april wordt de 2de Fokker Slag om Woensdrecht verreden in de polders van gemeente Woensdrecht en Rilland met aankomst op de Scheldeweg. Hieraan voorafgaand is er in de ochtend ook nog een wedstrijd voor junioren over een afstand van 120 kilometer.

Om 14.00 uur wordt het startschot voor de elite-beloften renners gegeven op de landingsbaan van Fokker/Aviolanda. Zij rijden 165 km. De belangstelling voor deze categorie is zeer groot. Er zullen voor de elite-beloften renners 8 ploegen van 6 renners aan het vertrek staan. Scherprechters zijn wederom de kasseienstroken Hoogerwaardweg en de Bossestraat. Op deze dag zullen ook de Highland Games georganiseerd worden op het Brabantse Wal Festival terrein. Tussen de organisaties van het Brabantse Wal Festival en de Fokker slag om Woensdrecht is een uniek samenwerkingsverband ontstaan. Ook aan de jongsten onder ons wordt gedacht, tijdens de Fokker Slag om Woensdrecht organiseren we voor de 2 t/m 12 jarige dikke banden races!

Het kloppende hart van de Fokker Slag om Woensdrecht en de Visma Ready2Race dikke banden races is op en rondom het terrein van het Brabantse Wal Festival aan de Scheldeweg. 

Unieke samenwerking

Het Aviolanda-terrein biedt een unieke omgeving voor de deelnemende renners en ploegleiders. De aanwezigheid van imposante vliegtuigen en hangars zorgt voor indrukwekkende beelden van de start van de nieuwe klassieker in de Schwalbe topcompetitie. Voor organisator Niels van Elzakker is de samenwerking met Aviolanda en Fokker een voorrecht: “We zijn blij dat we het startschot opnieuw kunnen lossen bij een van de grootste werkgevers van onze regio, met een historie waar iedereen in de gemeente Woensdrecht trots op is.” CEO van Fokker Services Group Roland van Dijk verheugt zich ook op de komst van de wielerronde: “Een belangrijk lokaal sportevenement als dit ondersteunen wij graag.” Directeur Ivo van der Vlis van Aviolanda ziet de samenwerking als een logische keuze. “Woensdrecht is historisch gezien een wielergemeente én een luchtvaartgemeente. Dat brengen we mooi bij elkaar.” 

Van Mossel Automotive Group

Daarnaast zal Van Mossel Automotive Group (met haar locaties in Roosendaal en Goes) als ‘officieel mobiliteitspartner’ haar medewerking gaan verlenen gedurende het wielerspektakel rondom de Brabantse Wal. “Het evenement kent een unieke status in de regio” vertelt vestigingsdirecteur Mossel Group Goes Leon Paassens. Daarbij is de inzet van lokale partners een onmisbare schakel om een dergelijk evenement tot een succes te maken. Met Van Mossel als partner is de mobiliteit in vertrouwde handen”. “Van Mossel biedt totaaloplossingen waar het gaat om mobiliteit” vult Jean-Pierre Damen, vestigingsdirecteur Van Mossel Opel/Fiat Roosendaal aan. “Wij haken dan ook graag aan bij de lokale evenementen en bieden gelijktijdig op deze manier een win-win-situatie voor beide partijen”.

De tweede uitgave van de Slag om Woensdrecht is onderdeel van de Schwalbe Topcompetitie. Er zijn vijf continentale teams, drie buitenlandse teams, acht clubteams/ regioteams geselecteerd voor de competitie. Bij de deelnemende teams komen o.a. Jochem Kerkhaert en Martin Pluto (BEAT), Thijs de Lange en Jordan Habets ( METEC), Timo de jong, Bertjan Lindeman en Coen van Vermeltfoort (VolkerWessels) aan de start. De organisatie heeft daarnaast nog aan twaalf wildcards vergeven aan binnenlandse clubteams. Hierin zijn o.a. regionale renners Marijn Maas, Jasper de Laat, Hidde Swar en Jurgen Mesu opgenomen.

Om 10:00 uur wordt op de Scheldeweg het startschot gegeven aan de junioren . Een sterk peloton wordt vertegenwoordigd door 14 nationale ploegen ( o.a. WWV, Team Zuid Nederland, WV Schijndel, JEGG DJR, Parkhotel en Jan van Arckel)en 9 internationale ploegen uit België, Denemarken, Portugal en Latin Amerika.

Startlocatie bij Aviolanda

Voor de elite / beloften heeft hoofdsponsor Fokker een unieke startlocatie beschikbaar gesteld, namelijk vliegbasis Woensdrecht. Het startschot zal om 14.00 uur gegeven worden door oud- tourwinnaar Jan Janssen. De junioren zullen starten op de Scheldeweg. Startschot daarvoor zal om 10.00 uur gegeven worden door wethouder sport Rainier Schuurbiers. Beide categorieën rijden mooie omlopen van ruim 23km door de gemeente Woensdrecht met enkele befaamde kasseienstroken. De omloop is uitgezet door voormalig eliterenner Lars Akkermans en gaat door de polders van de gemeente Woensdrecht. In de omloop zijn meerdere befaamde kasseistroken opgenomen: Hoogerwaardweg en de Bossestraat. Voor de winnaars in beide categorieën is er dan ook de heuse kasseientrofee.

Rechtstreekse uitzending

De wedstrijd voor elite- beloften wordt rechtstreeks opgenomen met 3 cameramensen op de motor, dronebeelden worden van de start op de vliegbasis gemaakt en van de kasseienstroken. De opnames worden gelivestreamd door ZuidwestTV. Commentatoren van dienst zijn Pim Bruijzeels en oud profrenner Michael Boogerd. Eurosport zal een samenvatting uitzenden. 

Dikke banden races voor 2 tot 12 jarigen

De Dikkebandenrace wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van de koers, in samenwerking met Visma Ready2Race. De wedstrijden vinden plaats na iedere doorkomst van De Slag om Woensdrecht. De wielrenners van de toekomst kunnen zich voor een dag échte wielrenner voelen. Met reclameborden, speaker, start- en finish én publiek voel je je helemaal een Wout van Aert of een Mathieu van der Poel! Deelname is gratis en je beleeft een gezellige dag op het terrein van het Brabantse Wal Festival!