Nieuwe leider in het Brabantse Wal Wielerevents klassement na de Ronde van Ossendrecht

Ossendrecht – Tom Vermeer is de nieuwe leider in het Brabantse Wal Wielerevents klassement na een zonovergoten ronde van Ossendrecht. Winst was er voor Nils Sinschek. Lang wist Nils samen met Bram van Herk weg te blijven van het razende peloton maar uiteindelijk wist Sinschek solo over de meet te komen. De ronde van Ossendrecht was dit jaar weer terug op het in de Corona-tijd ontstane rondje in het buitengebied van Ossendrecht. Dit op veler verzoek van de renners die de venijnige klim de Koelestraat erg kunnen waarderen. Volgende week staat de volgende wedstrijd in het klassement alweer op de agenda, de ronde van Putte.

“Internationaal deelnemersveld aan de start”

De hele organisatie kijkt onder een stralende zon tevreden naar het mooie -en kwalitatieve deelnemersveld. In alle categorieën hebben de renners deze zondag Ossendrecht goed weten te vinden. Bij elite stond zelfs een deelnemersveld van meer dan honderd renners aan de start. Naast de KNWU-wedstrijden waren er voor de kleinste deelnemers de dikke banden races. De Woensdrechtse jeugd kon zich even echt wielrenner voelen, compleet met een speaker, ronde miss en natuurlijk een medaille na afloop.

Minuut stilte

Voor de start van de elite is een minuut stilte gehouden voor de veel te vroeg overleden motorrijder Peter van Diermen. Peter was in de wedstrijden met zijn motor een vertrouwd gezicht, al jaren reed hij voor de renners uit. Helaas is Peter op 26 maart na een kort ziekbed overleden. In de ronde van Woensdrecht op 10 maart reed hij nog met zijn motor voor het peloton uit.

Spannende wedstrijden

Bij de nieuwelingen was de winst na 40 kilometer wedstrijd voor Tom Huissoon gevolgd door Finn Bastiaanssen voor Sander Tullemans.  Na de nieuwelingen stond de wedstrijd voor de junioren op het programma. Met ook hier een goed gevuld deelnemersveld stond de Middelstraat vol met renners. Hier was de eindwinst voor Ben de Roos. Een tweede plaats was weggelegd voor Rick Versloot voor Lucas Van Dijk.

Tom Vermeer nieuwe leider

Als afsluiter van de zonnige wielerdag met soms toch een stevige wind stond de wedstrijd voor de elite/beloften op het programma. Aan de start stonden meer dan honderd renners uit binnen -en buitenland. Al snel werd er flink wat snelheid gemaakt en kwamen al snel renners op achterstand. De winst ging naar Nils Sinschek rijdend voor Parkhotel Valkenburg. Een tweede plaats was weggelegd voor Bram van Herk. Op een derde plaats op het podium eindigde Jasper de Laat. Tom Vermeer is na de wedstrijd in Ossendrecht de nieuwe leider in het Brabantse Wal Wielerevents klassement. Vorig jaar wist Vermeer nog de eindwinst te pakken in het klassement.