Snelle wedstrijden bij de Ronde van Putte, winst voor Rens Vermeulen, Vermeer blijft leider

Putte – De renners in alle categorieën tijdens de Ronde van Putte waren zondagmiddag eensgezind, hard rijden op het snelle parcours was het motto. Met een gemiddelde van bijna 50 km/u uur in de elite-koers deden de renners maar enkele minuten over het rondje van 1800 meter. Winst was er voor Rens Vermeulen voor Klaas Groenen en Hans Dekker Dekkers. Tom Vermeer reed een sterke wedstrijd en verstrekt hiermee zijn positie in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement. Naast de elite koers was er in Putte uiteraard ook weer een koers voor de nieuwelingen, junioren en niet te vergeten de Woensdrechtse jeugd in de dikke banden races. 

Aan het vertrek bij de nieuwelingen stond een groot deelnemersveld van meer dan 60 renners. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op de Putse wielerdag. Na een mooie strijd in de koers over veertig kilometer ging de winst bij de nieuwelingen naar Matt Roijackers, de renner van WILVO Group – TWC de Kempen finishte voor Bodhi Klein en Finn Bastiaanssen. 

Meer dan 40 junioren

Jilles Romers wist bij de junioren in de sprint af te rekenen met zijn medevluchters Bas van Heeswijk en Luuk Wolthuis. Daarachter eindigde Rens Schalk als vierde, voor zijn WWV-clubgenoten Thijmen de Jong en Philip van den Kieboom. Lars van Oord werd zevende en Lucas Demuyt negende.

De plaatselijke jeugd was ook deze zondag paraat voor de dikke banden race, met enkele scherpe bochten, over het parkeerterrein van de voetbalvereniging.

Bocht 3

Langs de Bosweg mochten stonden de supports van ‘bocht drie’ traditiegetrouw gereed om onder het genot van een hapje en een drankje de renners aan te moedigen. Ook na afloop van de koers bleef het in bocht drie nog lang gezellig. “Jeroen van Wezel, het is mooi om te zien dat de inwoners van Putte de koers zo toejuichten”.

Al snel in koers werd er flink snelheid gemaakt bij de elite koers. Een lang gerekt peloton was al snel verspreid over het hele parcours. Hans Dekkers werd in de sprint derde. Een tweede plaats was er voor Klaas Groenen. Winst was er voor de WILVO Group – TWC de Kempen renner Rens Vermeulen.