ATB Toertocht Huijbergen: 7 januari 2024 

Huijbergen – De jaarlijkse ATB toertocht Huijbergen is een begrip in Zuidwest Nederland en België. Van heine en ver komen de deelnemers naar Huijbergen. Laatste keer waren er meer dan 1250 deelnemers naar Huijbergen afgereisd. De toertocht zal plaatsvinden: 7 januari 2024. Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen. Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van het vernieuwde parcours van NK 2026 te rijden.

Vernieuwde parcours NK veldrijden 2026 zal worden aangedaan

Matthieu van der Poel komt hier wekelijks zijn trainingskilometers maken. Een ieder kan deelnemen aan de toertocht bestaat uit een afwisseling van los zand, pittige beklimmingen en uitdagende single-tracks. De deelnemers komen over paden komt waar men nog nooit geweest is, terwijl ze toch in de “achtertuin” liggen. Ongeveer 90% is onverhard. De vaste MTB routes in Huijbergen en Ossendrecht zullen deze nagenoeg niet worden aangedaan. Dat de renners weer enthousiast zijn blijkt wel uit de aantallen die deelnemen. Zo was de Sirocco toertocht en de toertocht in Rucphen goed bezet. De organisatie van de ATB toertocht Huijbergen hoopt met de unieke paden en de single tracks op de Tiestenduin en de Nootjesberg een uitdagende ronde uit gezet te hebben. De tocht vertrek vanuit MFC “De Kloek” Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Er is gekozen voor de afstanden 25 km en 45 km. 

De deelnemers rijden eerst over een klein deel op een stukje Belgische grondgebied en daarna zal de Tiestenduin aangedaan worden. Hierna zal een tussenstop ingericht zijn waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen. Vervolgens wordt er richting de Nootjesberg en de Walse duinen gereden. Parcours voert 90% door de bossen en velden. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot en met 11.00 uur. De kosten bedragen € 5,–. Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van : Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren, Agentschap Natuur & bos, Grenspark Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers.

Aan alle voorzieningen is gedacht

Evenals de voorgaande edities zal er een bewaakte fietsenstalling ingericht worden waar men bij aankomst de mountainbike kan stallen. Er is gelegenheid om te douchen en er zullen ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten. Tevens zijn de mensen van de EHBO aanwezig.