Jaarlijkse MTB toertocht in Huijbergen weer een groot succes; meer dan duizend deelnemers

Huijbergen – Vanuit het hele land reisden wielerliefhebbers zondagmorgen af naar Huijbergen voor de jaarlijkse MTB toertocht georganiseerd door Wielercomité Huijbergen. Al voor de officiële start om half negen stonden de deelnemers klaar om te vetrekken voor hun route van 45 of 25 kilometer . De meeste kiezen voor de route van 45 kilometer, zo verteld Jeroen van Wezel, penningmeester van het wielercomité. Met een totaal van meer dan duizend deelnemers kijkt de organisatie terug op een geslaagde ochtend. 

"Er waren zelfs deelnemers helemaal uit Utrecht gekomen"

Voor de start was het grootste gespreksonderwerp onder de deelnemers “Hoe ligt het parcours erbij na bijna drie weken onophoudelijke regen?”. De organisatie heeft gisteren tijdens het uitpijlen van de route op een paar punten het parcours aangepast. Ondanks de kou was het prima weer voor de toertocht. Omdat het een paar dagen niet had geregend was het parcours goed opgedroogd. Bij terugkomst van hun tocht ontving de organisatie dan ook veel lof voor het afwisselende parcours. In het parcours waren ook stukken opgenomen waar in januari 2026 het NK veldrijden zal worden verreden. Natuurlijk mochten ook de Nootjesberg en de Tiestenduin niet in het parcours ontbreken. Verdwalen was voor de deelnemers nagenoeg niet mogelijk, de hele route was uitgezet met opvallende oranje bordjes.

Onderweg was er op het rustpunt voor alle deelnemers lekkere warme bouillon, een wafel en een banaan. Start en finish waren net als andere jaren bij MFC De Kloek. Na afloop bleven veel groepjes wielertoeristen hier hangen op gelijk hun nieuwjaarsborrel te houden. 

Voor het organiserende wielercomité is het niet lang stilzitten geblazen. Over twee weken, op vrijdag 19 januari staat alweer het volgende evenement op de rol, de Huijbergse Avond.