Ware slijtageslag bij de tweede editie van de Fokker Slag om Woensdrecht, Rick Ottema wint in een spannende sprint

Hoogerheide – De tweede editie van de Fokker Slag om Woensdrecht is een prooi geworden voor Groninger Rick Ottema. Ottema wordt met zijn overwinning in Hoogerheide ook leider in de Schwalbe Topcompetitie. Bij de junioren was er een compleet buitenlands podium. Winst was er hier voor de Deen Anton Louw Larsen. Bij zowel de junioren als de elite maakte de straffe wind al snel een ware slijtageslag van de koersen. De organisatie kan terugkijken op twee prachtige koersen met een sterk, internationaal, deelnemersveld. 

De Ierse Seth Dunwoody, zaterdag nog winnaar van de E3 voor junioren maakte samen met de Deen Hugo Rishoj het podium bij de junioren compleet. De winnaar was blij met zijn overwinning. ”Dit is mijn eerste zege buiten Denemarken, maar ik zat er al wel tegenaan te hikken. Dit was een zware koers, mooi dat ik deze op mijn palmares kan bijschrijven.”

Elite

Rick Ottema wist op de Scheldeweg na deze zware editie op zijn naam te schrijven. De renner van Diftar won de sprint van een eerste groep door Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) en Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg te koppen na een selectieve koers. Van de bijna 200 renners die aan het vertrek stonden op het terrein van Aviolanda Aerospace wisten er op de Scheldeweg 36 te finishen.

Snel uiteen

Al in de eerste ronde sloeg de wind het rennersveld volledig uit elkaar. De lange waaiers in de polders en op de kasseienstroken leverde voor het publiek wel mooie iconische wielerplaatjes op. Het publiek genoot dan ook van het wielergeweld op de Brabantse Wal.

Kopgroep van negen

Een kopgroep van negen renners met daarin Rick Ottema, Jelte Krijnsen, Timo de Jong, Elmar Abma, Jens van den Dool, Boris Romers, Victor Broex, Philip Heijnen en Nick Brabander wist lang een mooie voorsprong te houden. In de finale moesten, Broex, Heijnen en Brabander de andere zes laten gaan.

Oud-winnaar van de Ronde van Frankrijk

Jan Janssen (83) en natuurlijk oud-winnaar van de Ronde van Frankrijk  schoot op Aviolanda Aerospace om 14:00 uur de renners weg voor 168 kilometer koersen om rond de klok van 18:00 uur de prijzen uit te reiken. Die ochtend had Burgemeester Steven Adriaansen het startschot gelost voor de juniorenkoers.

Toekomst voor de jeugd

Natuurlijk was er ook gedacht aan de plaatselijke jeugd, tussen de doorkomsten van de renners door waren er dikke banden races georganiseerd. Tijdens de doorkomsten kon het aanwezige publiek zich ook prima vermaken op het terrein van het Brabantse Wal Festival waar ook genoeg te beleven was.