Bijna 300 deelnemers tijdens de finale van de West Brabantse Veldrit Competitie in Huijbergen

Huijbergen – Het parcours had alles te bieden, asfalt, gras, zand en niet te vergeten de Tiestenduin. Allemaal ingrediënten voor een mooie finale van de West Brabantse Veldrit Competitie (WBVC) 2023. Wielercomité Huijbergen was dit jaar de gastheer om deze wedstrijd te organiseren. In totaal bestaat de competitie van de WBVC uit twaalf wedstrijden. Zondagmorgen vroeg stonden de 5 en 6 jarige al klaar voor hun wedstrijd met in het parcours een heuse carrousel verwerkt. Na afloop was in MFC De Kloek de grote prijsuitreiking van de WBVC waarin de eindwinnaars uit handen van de rondemissen hun prijzen uitgereikt kregen.

"Het parcours had alles te bieden, asfalt, gras, zand en niet te vergeten de Tiestenduin"

De (jeugd)veldrit was voor het wielercomité een opwarmer naar de internatiole cyclocross eind 2024 en het NK in 2026. Met bijna 300 deelnemers die onder een stralende zon streden om de laatste punten in het eindklassement kan de organisatie terugkijken op een mooie wedstrijddag. 

Voor de jongste categorieën was een parcours uitgezet in het weiland langs de Buurtweg. De oudere categorieën mochten hun kunsten ook vertonen op de Tiestenduin en het achterliggende bos. Renners waren vol lof over het technische parcours. Delen van het parcours van deze veldrit zullen ook deel zijn van het NK parcours. 

De volgende activiteiten die Wielercomité Huijbergen zal organiseren zijn de in de regio beroemde MTB toertocht op 7 januari en de Huijbergse avond op 19 januari.

Vergeet je niet aan te melden voor bij Huijbergse avond!