Huijbergen gastheer van finalewedstrijd West-Brabantse Veldrit Competitie 2023

Renners rijden over de Tiestenduin

Huijbergen – Zondag 17 december zal de finale van de West Brabantse Veldrit Competitie in Huijbergen verreden worden. De organisatie valt onder de vlag van de WBVC in samenwerking met Stichting Wielercomité Huijbergen. Met een tussenpose van 2 jaar wordt de traditionele organisatie van cyclo cross wedstrijden in Huijbergen weer voortgezet.  Volgend jaar zal er op en rond de Tiestenduin in december 2024 een Internationale cyclo cross cat. C2 verreden worden. Waarbij het vernieuwde parcours uitgetest zal worden voor het NK veldrijden 2026.

Het NK zal plaatsvinden op 10 en 11 januari 2026.

De WBVC competitie bestaat uit 12 wedstrijden met de finale dit jaar in Huijbergen. De renners zijn verdeeld over 10 categorieën, waarvan de jongste renners de leeftijd hebben van 5 jaar. De competitie vormt een springplank naar de grotere crossen van de KNWU en de internationale wedstrijden. Renners als Mathieu van der Poel en Wout van Aert hebben in hun jeugd jaren deelgenomen aan deze wedstrijden. De organisatie verwacht ruim 260 renners deze dag. Een groot aandeel komt van onze Zuiderburen. De renners zullen een parcours rijden in de weilanden aan de Buurtweg met daarin de Tiestenduin opgenomen.

De renner die over de 12 wedstrijden het beste resultaat heeft neergezet mag zich winnaar noemen van de “Happy Dog” klassement. De wedstrijden vinden plaats aan de Buurtweg en de eerste categorie 5-6 jaar zal om 10:45 uur van start gaan. De laatste categorie 17+ zal om 15:25 uur van start gaan. Daarna zal rond de klok van 17.00 uur de prijsuitreiking van de klassementen in MFC de Kloek plaatsvinden.