Huijbergen maakt zich op voor de 74ste Ronde van Huijbergen

Huijbergen – Voor de 74ste keer maakt Huijbergen zich op voor de Ronde van Huijbergen. Als onderdeel van de Brabantse Wal Wielerevents 2024 zullen de renners zondag in de straten van Huijbergen strijden om de punten voor de leiderstrui. De wielerdag start om half twaalf met de Nieuwelingen. Natuurlijk wordt ook de Woensdrechtse jeugd niet vergeten. Voor de jongste zal een dikke banden wedstrijd, waarbij leuke prijzen zijn te verdienen, worden verreden.

De Brabantse Wal Wielerevents zijn ondertussen al bijna twee weken geleden gestart met de Ronde van Woensdrecht. Bij de Nieuwelingen hangt de leiderstrui in het Somers Planontwikkeling/ Happy Dog klassement om de schouders van Nick Koenis. Hij wordt op drie punten gevolgd door Stan Cuypers. Een spannende strijd dus!

“Jeroen van Wezel - In Huijbergen zijn de laatste maanden flink wat wegwerkzaamheden. Het was dus even spannend of we ons vertrouwde rondje langs de manege konden rijden. Gelukkig is dit het geval!”

Bij de Junioren is de strijd om de truien niet minder. Met 49 punten gaat Renzo Moretti hier aan de leiding. De sterke Zeeuw wordt in het klassement gevolgd door Luca van der Veken en Jasper Mons.

Na een ijzersterke overwinning in de Ronde van Woensdrecht wordt bij de Elite/Beloften het klassement aangevoerd door Roan Konings, hij wordt op de hielen gezeten door Jochem Kerckhaert en Jens van den Dool. Maar ook niemand minder dan regerend Nederlands Kampioen Tom Vermeer, vorig jaar winnaar van het Brabantse Wal Wielerevents klassement, zal in Huijbergen aan het vertrek staan.

Het parcours heeft alles te bieden

Het parcours van ongeveer 2500 meter leidt de renners door het dorpshart en door het groene buitengebied. Start en finish zijn traditiegetrouw in de Dorpsstraat. De weergoden lijken het wielercomité dit jaar ook weer goed gezind te zijn.

Programma

Het programma voor de vijf wedstrijden van het Brabantse Wal Wielerevents klassement is in elke kern gelijk. De nieuwelingen beginnen om 11:30 uur, de Junioren om 12:45 uur en de Elite/Beloften vertrekken om 15:30 uur. Tussen de Junioren en de Elite/Beloften worden vanaf 14:30 uur de dikke banden races verreden.

Deelnemersaantallen

De Ronde van Huijbergen heeft van oudsher nooit te klagen over het aantal deelnemers. Bij de Elite/Beloften staat al een mooi deelnemersveld ingeschreven. Bij de Nieuwelingen en Junioren mogen er nog wel wat inschrijvingen bij, zo verteld van Wezel. “Maar het mindere aantal inschrijvingen bij de jongere categorieën is helaas iets waar sinds Corona veel organisaties mee worstelen”. Toch zullen er zondag in Huijbergen meer dan 150 renners aan het vertrek staan zo is de verwachting!