Brabantse wal Wielerevents 2024 van start; sterke Roan Konings pakt de winst in de Ronde van Woensdrecht

Woensdrecht – Roan Koning wist in een sterke sprint de winst te pakken in de Ronde van Woensdrecht, de start voor de lustrumeditie van de Brabantse Wal Wielerevents 2024. Met zijn overwinning pakt Konings ook direct de leidersprijs in het klassement over de vijf wedstrijden. Zondagmiddag was in Woensdrecht ook aan de jeugd gedacht in de Ready to Race dikke banden races. Niels van Elzakker en Jeroen van Wezel van het organiserende comité kijken dan ook terug op een geslaagde wedstrijddag. Over twee weken gaat de serie van vijf wedstrijden verder met de Ronde van Huijbergen.

"Een sterk deelnemersveld en aandacht voor de jeugd"

Het was in de straten van Woensdrecht zondagmorgen al vroeg druk. Om half twaalf stonden de nieuwelingen aan de start voor hun zestien rondes wedstrijd. De beduchte Rijzendeweg was als echte kuitenbijter natuurlijk traditiegetrouw onderdeel van het parcours. In de categorie der nieuwelingen wisten al snel twee renners weg te komen. Hun voorsprong liep al snel op naar meer dan anderhalve minuut. Nick Koenis wist de overwinning te pakken voor Stan Cuypers. Het podium werd compleet gemaakt door Jesse Klein.

Zeeuwse overwinning

Renzo Moretti was bij de junioren voor iedereen te sterk. Al in de eerste rond wist hij weg te komen waarna de rest van het veld hem niet meer heeft gezien. Zijn voorsprong liep al snel op tot meer dan halve minuut. Deze mooie voorsprong wist hij tot op de finish te behouden. De rest van het veld bleef hier nagenoeg de hele koers bij elkaar.

De jeugd heeft de toekomst

De Brabantse Wal Wielerevents zijn dit jaar uitgebreid met een dikke banden wedstrijd zodat ook de allerjongste kennis kunnen maken met de wielersport in de wielergemeente Woensdrecht. Hier werd tot tevredenheid van de organisatie dan ook gretig gebruik van gemaakt. Ruim vijftig kinderen stond aan het vertrek in de diverse categorieën. De jongste deelnemertjes stonden klaar met hun loopfietsjes. Voor de rennetjes was een verkort parcours uitgezet. Na afloop werden ze als echt renners op het podium gehuldigd en was er een mooie mediale. Voor de winnaar in elke categorie was er een cadeaubon om een lekkere pannenkoek te gaan eten.

Winnaar van vorig jaar op de tweede plaats

Als afsluiter van de dag mochten de elite en beloften hun wedstrijd over 80km rijden door de straten van Woensdrecht. Organisator Jeroen van Wezel was zeer te spreken over het sterke deelnemersveld. Zo stond onder meer Tom Vermeer, vorig jaar winnaar van het Brabantse Wal Wielerevents klassement, en latere NK-winnaar aan het vertrek. Een kopgroep van vier man, Roan Konings, Jochem Kerckhaert , Timo de Jong en Jens van den Dool, wist al snel weg te komen en heeft het tot op de streep met elkaar uitgevochten. Hier bleek Konings de sterkste te zijn in een mooie sprint. Kerckhaert pakte vorig jaar in de Ronde van Woensdrecht nog de overwinning maar moest het nu doen met een mooie tweede plaats “Ik was natuurlijk liever weer eerste geweest, maar als je het seizoen op het podium kan starten is het natuurlijk een mooie dag”