Klaar voor de start? Lustrum editie van de Brabantse Wal Wielerevents 2024 komen er aan!

Woensdrecht – Voor het vijfde jaar is het Stichting Vrienden van de koers, de succesvolle samenwerking tussen de Wielercomités van Hoogerheide en Huijbergen, weer gelukt om in elke kern van de Gemeente Woensdrecht een wielerwedstrijd te organiseren. De doelstelling van Stichting Vrienden van de koers is om in iedere kern een traditionele KNWU-wielerronde te organiseren. Zondag 10 maart zullen de wedstrijden starten met Ronde van Woensdrecht met natuurlijk als echte kuitenbijter de Rijzende weg! In elke kern zal een vast programma worden gereden, nieuwelingen, junioren en als spectaculaire afsluiter de elite/beloften amateurs. Om de Woensdrechtse jeugd enthousiast te maken voor de wielerrennen zal in elke kern een dikke banden race worden verreden.

Jeroen van Wezel: “We zullen zeker bij de categorieën elite/beloften en amateurs veel belangstelling hebben. Wij verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden”.

De organisatie is blij met de goede medewerking van zowel de KNWU als de gemeente Woensdrecht. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Daar waar in vele plaatsen deze wielerwedstrijden zijn weggevallen. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is daarom bij ons groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, die hun geliefde sport kunnen beoefenen.

Verwachtingen organisatie

De organisatie verwacht veel spektakel en een mooi deelnemersveld bij alle wedstrijden. Er wordt in de vijf wedstrijden gestreden om het Somers Planontwikkeling/ Happy Dog klassement; een klassement met een heuse “”Woensdrechtse leiderstrui”. Aan de leiderstui zijn mooie geldprijzen zijn verbonden. Waar tijdens de voorgaande editie de leiderstrui enkel beschikbaar was voor de elite categorie is deze er dit jaar ook voor de nieuwelingen en de junioren!

Dikke banden races

Om de wielersport te promoten bij de Woensdrechtse jeugd is er dit jaar gekozen om naast de KNWU-wedstrijd in elke kern ook een dikke banden race te organiseren. Aan deze wedstrijden kunnen kinderen vanaf 2 jaar oud al deelnemen op hun loopfietsen. Met het organiseren van de dikke banden races, in samenwerking met Team Visma-Lease a Bike hoopt de organisatie ook in de toekomst wedstrijden te kunnen organiseren met een mooi lokaal deelnemersveld.

  • Loopfietsen race 2 – 4 jaar;
  • Dikke banden race 5 & 6 jaar;
  • Dikke banden race 7 & 8 jaar;
  • Dikke banden race 9 & 10 jaar.
Programma Brabantse Wal Wielerevents 2024
Het wielergeweld zal op zondagmorgen 10 maart starten met de Ronde van Woensdrecht. Twee weken later, zondag 24 maart, wordt de finishstreep getrokken aan de Dorpsstraat in Huijbergen. Op 7 april staat de Ronde van Ossendrecht op het programma. Zondag 14 april zal er worden gestreden om de prijzen in Putte tijdens de Ronde van Putte. Afsluitend zal op zondag 12 mei de Ronde van Hoogerheide worden verreden.

In alle kernen is gekozen voor een vast programma. Bij elke wedstrijd staan om 11:30 uur de nieuwelingen aan de start gevolgd door de junioren om 12:45 uur. Om 14:30 uur is het de beurt aan de Woensdrechtse jeugd in de dikke banden races. De dag wordt om 15:30 uur afgesloten door de elite/beloften en amateurs.