Sterk deelnemersveld in de Ronde van Huijbergen, Delano Swenne pakt de winst in een eindsprint

Huijbergen – Delano Swenne  heeft in de sprint van de kopgroep de winst gepakt in de  Ronde van Huijbergen. Naast drie mooie wedstrijden in de KNWU categorieën was de Woensdrechtse jeugd ook weer in grote getallen aanwezig om hun strijd te leveren in de dikke banden races. De organisatie kijkt terug op een dag met mooie wedstrijden.

Net als in de andere wedstrijden van de Brabantse Wal Wielerevents startte de dag met de nieuwelingen. Tom Huissoon was de snelste bij de nieuwelingen. De renner van RTC Buitenlust kreeg Ties Kruithof en Pieter Westbroek met zich mee op het podium. Zijn clubgenoot Loek Hovers eindigde als vierde. Waarbij de andere categorieën een mooi deelnemersveld aan het vertrek stond was het animo bij de nieuwelingen helaas minder “Een trend die we helaas sinds Corona bij veel koersen zijn, zo verteld Jeroen van Wezel, penningmeester van het comité”

Junioren

Bij de junioren wist Sven van Wijgerden na een wedstrijd over 60 kilometer de zege naar zich toe te trekken. De renner van WV Schijndel haalde het voor Erik Kint en Freek de Kok. In alle categorieën konden de renners punten scoren voor het Brabantse Wal Wielerevents. Dankzij trouwe sponsoren zijn er dit jaar mooie geldprijzen te verdienen in het klassement.

Dikke banden races

De renners en het aanwezige publiek werden gedurende de dag helaas wel enkele keren verrast door een maartse bui. Ook de temperatuur was heel de dag ronduit fris te noemen. Het koude weer hield gelukkig de bijna 40 deelnemertjes aan de dikke banden races niet tegen. Onder luidde aanmoediging van het het aanwezige publiek werd in de Huijbergse Dorpsstraat de winst pas op de meet beslist tijdens de dikke banden races. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen en was er dus voor elke deelnemer een mooie medaille.

Delano Swenne, de belofte-renner van  Jan van Arckel haalde het in de sprint voor Stijn Daemen en Nederlands kampioen Tom Vermeer. Jurgen Mesu en de Huijbergse Marijn Maas maakten de top vijf compleet bij de elite -en beloften. Er was al vanaf de eerste rondes een flinke strijd in het peloton. Uiteindelijk wist een kopgroep van tien man weg te komen, op de meet bleven er van deze kopgroep uiteindelijk negen renners over.

Dat er hard gereden werd bleek wel uit het feit dat het peloton drie rondes voor het einde al mocht afsprinten van de jury. Op zondag 7 april gaat het klassement om de truien en de geldprijzen in het Brabantse Wal Wielerevents klassement weer verder met de Ronde van Ossendrecht.