Ronde van Ossendrecht voor Casper van der Woude, Tom Vermeer aan de leiding in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement

Ossendrecht – Casper van der Woude uit Westbroek wist zondagmiddag het sprintende peloton voor te blijven in de Ronde van Ossendrecht om de Grote prijs Van der Poel montage. Hij stond samen op het podium met Roy Hoogendoorn en Jos Koop. In afwezigheid van de nummers één en drie in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement pakt Tom Vermeer de leiding in het klassement. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Rinz van der Staal.

Bij de elite/beloften zat de snelheid er al goed in. Eerste halfuur lag de snelheid boven 45 km/u. Het peloton bleef lang bij elkaar. De eerste serieuze kopgroep ontstond na 25 kilometer wedstrijd met 12 renners: Casper van der Woude, Harry Tanfield, Wesley Mol, Simon Haberlah, Roy Hoogendoorn, Tijl Pauwels, Jasper de Laat, Hidde van Veenenedaal, Jardi Christiaan van der Lee, Tom Vermeer en Hideyuki Takagi. Zij kregen 40 seconden voorsprong. Er werd eendrachtig  samengewerkt. Uit de kopgroep probeerde van der Woude, van Veenendaal en van der Lee los te komen. Zij kregen 55 seconden voorsprong. Maar in het peloton werd het tempo omhoog gegooid en kreeg de achtervolgende groep in het vizier. Het gat werd gedicht en het hele peloton kwam met nog 4 ronden te rijden bij elkaar. 


Casper van der Woude had de zinnen gezet op de overwinning in Ossendrecht en probeerde met nog 3 ronden te gaan het peloton te ontvluchten met Luuk Herben en Beau van Izerloo in zijn wiel. Herben en van Izerloo konden het wiel van van der Woude niet houden en Casper van der Woude soleerde met een 3 seconden voorsprong naar de overwinning.


Bij de nieuwelingen ging de tweede prijs naar Jesse Klein voor Bob Overdevest.