Jan Janssen Classic komt naar West-Brabant

Fietsen voor de toekomst van de wielersport

Hoogerheide – De Jan Janssen Classic fietstocht komt dit jaar naar West-Brabant. Op zaterdag 29 april kunnen deelnemers genieten van een prachtige route door West-Brabant, en zich laten uitdagen door het parcours van een echte voorjaarsklassieker. De Jan Janssen Classic is de toerversie van de “Fokker Slag om Woensdrecht” wielerklassieker uit de Schwalbe Topcompetitie die een dag later georganiseerd wordt. Het parcours door West-Brabant met een finale op de Brabantse Wal heeft start en finish op de Scheldeweg in Hoogerheide, in februari nog wereldnieuws als fantastisch decor voor het WK veldrijden.

De Jan Janssen Classic is vernoemd naar de legendarische wielrenner Jan Janssen, de eerste Nederlandse winnaar van de Tour de France. De fietstocht staat al jaren bekend om zijn uitdagende routes en professionele organisatie, en trekt elk jaar enorme aantallen deelnemers uit binnen- en buitenland. Zoals elk jaar is ook bij deze editie Jan Janssen zelf weer aanwezig om samen met enkele bevriende ‘wieler-legends’ mee te fietsen. Deelnemers kunnen starten vanaf 09:00u en kiezen uit verschillende afstanden, 85 en 130 kilometer, en zich laten uitdagen door de prachtige omgeving, de hoogtemeters van de Brabantse Wal en enkele stevige kasseistroken. Op de route is een verzorgingspost voorzien en is mobiele technische service beschikbaar. 

De kosten voor deelname bij voorinschrijving zijn €18. De opbrengst gaat volledig naar de stichting “Vrienden van Koers” die zich inzet voor de organisatie van meer wielerwedstrijden voor de jeugd. Inschrijven voor de Jan Janssen Classic kan via de website www.janjanssen.nl. Deelnemers wordt aangeraden om zich tijdig in te schrijven, gezien de grote interesse in de fietstocht. Voor meer informatie over de routes, afstanden en praktische informatie kunnen deelnemers terecht op de website.