NK veldrijden 2026 in Huijbergen!

HUIJBERGEN – De kogel is door de kerk. Na veel lobby werk is het Wielercomité Huijbergen gelukt de organisatie van de 6de NK veldrijden binnen de grenzen van wielergemeente Woensdrecht te halen. De commissie Offroad van de KNWU heeft deze week de organisatie van het NK veldrijden 2025 toegewezen aan Oisterwijk en voor 2026 mag Huijbergen weer gastheer zijn. Volgend jaar 2024 moeten de renners afreizen naar het hoge Noorden: Hoogeveen.

Een enorme waardering voor de organisatie. Hiermee krijgt het 75 jarig jubileum extra glans. Het unieke is dat Huijbergen koploper is met het aantal organisaties van het NK veldrijden. Onlangs is in Huijbergen het parcours voor het NK veldrijden 2026 gekeurd door de KNWU. Het nieuwe parcours viel in de smaak bij de aanwezigen en keurmeester Van Grootel was zeer gecharmeerd over de route die Jan Maas en Peter Huijskens uit de hoge hoed hebben getoverd. Jeroen van Wezel namens de organisatie: “Met de organisaties van de vorige 5 NK’s en het EK veldrijden in 2006 en 2015 hebben wij veel ervaring opgedaan om een prachtig evenement op de kaart te zetten.”
Het NK veldrijden 2019 in Huijbergen was een groot succes. Met een overwinning van Mathieu van der Poel en Lucinda Brand was de organisatie flink in zijn nopjes. Er was veel publiek aanwezig dat op de Nootjesberg en de Tiestenduin mooie uitzichtpunten had over het parcours. De KNWU is trots op de organisatie in Huijbergen. Zij zorgen altijd voor een prachtig ambiance en mooie wedstrijden. Het jaar erop was Huijbergen gastheer voor de finale van de Topcompetitie 2020, welke werd gewonnen door Jens Dekker (elite beloften) en bij de vrouwen won de talentvolle renster Fem van Empel. Zij voert momenteel de mondiale dames peloton aan en heeft onlangs op het WK veldrijden in Hoogerheide laten zien dat zij met overmacht de sterkste was bij de elite dames.

Nieuw

De organisatie heeft niet stil gezeten en er is afgelopen periode een nieuw parcours uitgetekend. Dit was nodig omdat de Nootjesberg moeilijk bereikbaar was geworden door bedrijfsactiviteiten die er nu plaatsvinden. Parcoursmeester Jan Maas en nieuw comitélid Peter Huijskens hebben een geheel nieuw parcours van 2700 meter samengesteld met als scherprechter de Tiestenduin.
Deze zal meermaals beklommen dienen te worden. Daarnaast worden er bruggen opgebouwd om het publiek beter doorgang te geven om alles goed te kunnen zien. Het parcours wordt compacter opgebouwd. Start/finish zal op de Weg naar Wouw zijn.

kracht

De corona periode heeft het Wielercomité gebruikt om bestuurlijk ook een en ander op sterke kracht te brengen. Zo zal de preses worden ingevuld door Carel Jan Reuver. Hij is zeker geen vreemde bij het comité. Voorheen was hij al enige jaren de voorzitter en hij heeft deze functie weer opnieuw op zich genomen. Jeroen van Wezel zal de functie van penningmeester op zich nemen. Hij is ook verantwoordelijk voor PR & Communicatie. Parcoursverantwoordelijke Jan Maas zal geassisteerd worden door nieuw bestuurslid Peter Huijskens. Hij heeft ook veel ervaring met uitzetten van mooie parcoursen van Cyclo Crossen en ATB toertochten. Voor de vrijwilligers is nieuw bestuurslid Robbert Klaassen aangetrokken. Hij heeft veel ervaring op gedaan in het bestuur van plaatselijke voetbalvereniging VIVOO. Het bestuur is daarnaast nog in gesprek om de Stichting nog verder aan te vullen met enkele bestuursleden. Daarnaast kan het Wielercomité terugvallen op een grote ploeg vrijwilligers uit Huijbergen en van regionale verenigingen.