73ste Ronde van Huijbergen prooi voor Tom Vermeer voor Marijn Maas en Jochem Kerckhaert

Huijbergen –  De tweede wedstrijddag van de Brabantse Wal Wielerevents 2023 in Huijbergen was een groot succes. Bij iedere categorie waren veel vertrekkers met mooie winnaars die werden gehuldigd door rondemiss Amber Somers. Bij de elite/ beloften pakte Tom Vermeer de overwinning. Bij de nieuwelingen ging de eindwinst naar Jilles Romers. Sjoerd van der Linden pakte na Woensdrecht ook de eindwinst in Huijbergen bij de junioren

Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours  een hoog tempo gereden door de renners. Plaatselijke renner Marijn Maas stak zijn neus vroeg aan het venster. Hij probeerde alleen uit het peloton weg te komen. Maar het tempo lag zo hoog en hij zag snel in dat dit te vroeg was. De eerste speldenprikken had hij weer uitgeven en iedereen was er op geducht rekening te houden met hem. Daarna probeerde de talentvolle renner Jens van den Dool weg te komen. Hij hield lang stand maar met acht ronden te verrijden werd hij weer ingelopen door het peloton. Toen zat iedereen weer op het vinkentouw.  Er ontstond een kopgroep van 12 renners met daarbij Tom Vermeer, Marijn Maas, Jochem Kerckhaert, Jelle Bouma, Sten Verzijl, Aden Paterson, Rens Vermeulen, Philip Heijnen, Ward de Schepper, Max Goris, Jens van den Dool en Thomas van Bommel.

 

Eendrachtig werd er in de laatste rondes samengewerkt om uit de groep van het overgebleven peloton te blijven. Met twaalf renners ging men de laatste ronde in. De sprint voor de overwinning was bijzonder spannend en Tom Vermeer glipte onder Marijn Maas door naar de overwinning. De 3de plaats was voor Jochem Kerckhaert. Maas liet hiermee zien goed in vorm te zijn voor de komende wedstrijden waaronder waarschijnlijk de nieuwe klassieker “Fokker Slag om Woensdrecht” op zondag 30 april. 

 

Jochem Kerckhaert behoudt de leiderstrui van de Brabantse Wal Wielerevents.