Marijn Maas 3de in “zijn” Ronde van Huijbergen

Huijbergen   De formule van de Brabantse Wal Wielerevents is een succes. Door de samenwerking van de Wielercomite’s Huijbergen en Hoogerheide wordt de gemeente Woensdrecht als Wielergemeente op de kaart gezet. Na de eerste wedstrijden in Woensdrecht was het afgelopen zondag ook weer “volle bak” in de straten van Huijbergen. In iedere categorie waren veel renners aan het vertrek. Bij de elite/beloften renners stond een volwaardig peloton van ruim 80 renners aan de start. De Nederlands Kampioen bij de elite zonder contract: Jarno Gmelich Meyling werd door de organisatie gehuldigd. In de moeilijke Corona periode had hij toch de NK titel op de weg weten te bemachtigen. In de wedstrijd voor elite/beloften waren menig SLA renners aanwezig: Tim Bierkens, Etienne van Empel ( winnaar in Woensdrecht), Vincent Hoppezak, Martin Pluto, Joren Bloem, Reinier Honig en de plaatselijke renners Marijn Maas ( Huijbergen) en Wouter Hopmans (Hoogerheide).

Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours  een hoog tempo gereden door de elite/beloften renners. Streekrenner Wouter Hopmans probeerde tevergeefs om weg te komen, met de actieve Tjalle de Bruin als belangrijkste metgezel. Maar ze werden weer ingerekend. De eerste serieuze ontsnapping kwam op naam van Tim Bierkens, Joren Bloem, Jarno Gmelich Meijling en plaatselijke renner Marijn Maas. De 4 renners kregen enige ruimte van het peloton. Enige ronden later vormden een 2de groep met  achtervolgers : Niels Boele, Daniel Abraham, Guus van Schipstal, Kevin Reuvers en Tim Christen. De leider van de Brabantse Wal klassement Etiënne van Empel was op dat moment al met een gebroken zadel uit koers verdwenen. De twee groepen kwamen samen en door de goede samenwerking liep de voorsprong op naar een halve minuut. Plaatselijke favoriet Marijn Maas voelde zich lekker in de kopgroep. Een dag eerder had hij de kilometers van de Wim Hendriks trofee in de benen. Marijn genoot van de aandacht van de plaatselijke supporters.

Even leek het erop dat de kopgroep terug gepakt zou worden daar de voorsprong terug liep naar 15 seconden. Maar de samenwerking in het peloton stokte en de voorsprong liep weer uit naar driekwart minuut. Vooraf hadden velen hun kaarten gezet op Tim Bierkens, ook Marijn Maas. Hij had zich dan ook in zijn wiel gezet. Maar Bloem zat op ook zijn gemak. Hij wilde het op een sprint laten uitkomen. “Na de laatste bocht ben ik van kop af gegaan. Ik wilde er een lange sprint van maken en dan maar kijken wat er ging gebeuren” Bloem trok aan het langste eind en kwam als eerste over de streep voor Tim Bierkens ( 2de) en Marijn Maas (3de).

De nationaal kampioen Jarno Gmelich Meijling kwam in de eindsprint niet aan te pas. Als troost kon hij de leiderstrui aan van het Brabantse Wal Wielerevents. In de nazomer worden de rondes van Putte, Ossendrecht en Hoogerheide verreden voor dit klassement.

Uitslag elite/beloften: 1. Joren Bloem 2. Tim Bierkens 3. Marijn Maas 4. Guus van Schipstal 5. Daniel Abraham 6. Kevin Reuvers 7. Niels Boele 8. Tim Christen 9. Jarno Gmelich Meijling 10.  Jasper de Laat

Uitslag junioren: 1. Ryan Gal 2. Ed Uptegrove 3. Mees de Vos 4. Dirk de Groof 5. Sjoerd van der Linden

Uitslag nieuwelingen: 1. Senna Remijn 2. Renzo Moretti 3. Danny Turkstra 4. Jan van Schalk 5. Denley van Wijnbergen

Bron: BN de Stem