ATB Toertocht organisatie WC Huijbergen: 8 januari 2023

De ATB toertocht Huijbergen is een begrip in Zuidwest Nederland en Belgie. Van heine en ver komen de deelnemers naar Huijbergen. Laatste keer waren er meer dan 1650 deelnemers naar Huijbergen afgereisd. Na 2 jaren van corona is het Stichting Wielercomité Huijbergen gelukt om een toertocht op de kalender te plaatsen. De toertocht zal plaatsvinden: 8 januari 2023. Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen. Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van NK parcours 2019 te rijden. Een ieder  kan deelnemen aan de toertocht bestaat uit een afwisseling van los zand, pittige beklimmingen en uitdagende single-tracks. De deelnemers komen over paden komt waar men nog nooit geweest is, terwijl ze toch in de “achtertuin” liggen. Ongeveer 90% is onverhard. Vanwege de vaste MTB routes in Huijbergen en Ossendrecht zullen deze nagenoeg niet worden aangedaan.

De tocht vertrek vanuit MFC “De Kloek” Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Er is gekozen voor de afstanden 30 km en 45 km. Parcours is voor een groot deel op de schop gegaan. De deelnemers rijden eerst over een klein deel op een stukje Belgische grondgebied en daarna zal de Tiestenduin aangedaan worden. Hierna zal een tussenstop ingericht zijn waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen.  Vervolgens wordt er richting de Nootjesberg en de Walse duinen gereden. Parcours voert 90% door de bossen en velden. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot en met 10.30 uur. De kosten bedragen  € 5,–.

Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van : Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren, Agentschap Natuur & bos, Grenspark Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers.

Met succes was er voorgaande editie een bewaakte fietsenstalling ingericht waar men bij aankomst de mountainbike kan stallen. Deze zal wederom ingericht worden. Er is gelegenheid om te douchen en  er zullen  ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met mobiel 06-51171943 of info@wchuijbergen.nl