Koninklijke onderscheiding voor Jeroen van Wezel

Hoogerheide Zaterdagmiddag 20 mei heeft de heer Jeroen van Wezel uit Huijbergen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor met name de wielersport. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jeroen van Wezel (58) uit Huijbergen is al ruim 30 jaar vrijwillig actief binnen de wielersport. De sportieve activiteiten die hij organiseert zijn voor zeer diverse doelgroepen: Van jong tot oud, van recreatieve fietser tot aan professionele wielrenners. Het betreft lokale, nationale en internationale evenementen die hij mede organiseert. Enkele voorbeelden zijn: diverse wielerrondes van Huijbergen voor nieuwelingen, junioren en elites/beloften, 5 keer het Nederlands kampioenschap veldrijden, 2 keer het Europees kampioenschap veldrijden met elite rijders en 5 keer de Internationale Cyclo Cross. Ook tijdens de coronapandemie werden er onder de vlag ‘Woensdrecht wielerzomer’ in ieder dorp wedstrijden gereden met inachtneming van de toen geldende maatregelen.

Er is ook altijd nog plaats voor nieuwe evenementen, zo was onlangs het debuut van de wielerwedstrijd ‘Fokker Slag om Woensdrecht’. Niet alleen de sporters hebben baat bij zijn tomeloze inzet, maar ook een hele grote groep wielerliefhebbers die deze regio rijk is en als toeschouwer naar deze evenementen komen. Vanuit zijn functie bij het Wielercomité Huijbergen is hij ook vaak vrijwilliger bij allerlei andere zaken zoals de Huijbergse Quizavond of het Brabantse Wal Festival.

Sinds 2018 zit de heer Van Wezel bovendien bij het buurtpreventieteam in Huijbergen. Zij zorgen met het lopen van rondes door het dorp voor een stuk extra sociale veiligheid.

Jubileum Stichting Wielercomité Huijbergen

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding werd door burgemeester Adriaansen gedaan en vond plaats in het kader van het 70 jarig jubileum van Stichting Wielercomité Huijbergen, waar de heer Van Wezel secretaris en penningmeester van is.