Elite-beloften strijden om Districtstitel Zuid Nederland tijdens Ronde van Hoogerheide

Hoogerheide – Zondag 28 mei krijgt de Brabantse Wal Wielerevents zijn vervolg en zal de 4de wedstrijddag verreden worden in Hoogerheide. Met winnaars bij de elite beloften Jochem Kerckhaert ( Woensdrecht), Tom Vermeer (Huijbergen) en Casper van der Woude (Ossendrecht) hebben de renners al mooie wedstrijden laten zien. In Woensdrecht en Huijbergen was de belangstelling zeer groot en blijkt er de behoefte aan “rondje rond de kerk” groot te zijn. Zeker omdat er steeds meer criteriums regionaal en nationaal wegvallen omdat men het organisatorisch niet rond krijgt.

Veel waardering voor organisatie

De organisatie “Vrienden van de Koers” krijgt dan ook veel waardering van de renners, KNWU en de gemeente Woensdrecht. Hiermee wordt de naam “Wielergemeente” op de kaart gezet. Enkele weken geleden vond de eerste Topcompetitie wedstrijd Fokker Slag om Woensdrecht plaats. Dit bleek een schot in de roos en was een groot succes. Alle topploegen van de elite-beloften stonden aan het vertrek, zoals Jumbo Visma Development, TDT Unibet,  Beat Cycling team, Volker Wessels Cycling team, Allinq, Metec-Solarwatt en Abloc. De “Slag” werd gewonnen in een massasprint door Martijn Budding van de ploeg van Tour de Tietema Unibet voor Martijn Pluto (Abloc) en Gil DáïHeygere ( Beat Cycling Team).

In Hoogerheide zal er gestreden worden om de “Grote Prijs LAWI Sportwear” en het eerste startschot zal vallen om 12:00 uur voor de nieuwelingen over een afstand van 40 km. Zij rijden het parcours in een acht vorm met 2 beklimmingen op de Scheldeweg. De ronde is zeer selectief en heeft een lengte van 2800 meter. Start/finish zal in de Raadhuisstraat nabij café Boulevard zijn. Om 13:15 uur is het beurt aan de junioren/amateurs zij rijden een afstand van 60 km. 

De elite-beloften rijden naast hun eigen wedstrijd voor het eindklassement Somers Planontwikkeling/Happy Dog  ook voor de district titel Zuid Nederland. Hiermee kunnen zij extra punten verdienen om deel te nemen aan het Nederlands Kampioen in het Limburgse Sittard. Zij worden om 15.00 uur weggeschoten door wethouder sport Rainier Schuurbiers.