Jens van den Dool wint een zonnige Ronde van Hoogerheide, Tom Vermeer blijft aan de leiding in het Brabantse Wal Wielerevents klassement

Hoogerheide – Een zonnige eerste pinksterdag was het toneel van de Ronde van Hoogerheide. Het warme weer, de behoorlijk aanwezige wind en het parcours waarbij de Scheldeweg twee keer moest worden bedwongen maakte het een mooie wedstrijddag. Jens van den Dool wist bij de Elite-beloften als eerste op het podium te eindigen voor Jasper Haest en Witten Anthonis. Naast de Ronde van Hoogerheide werden ook de regio kampioenschappen gereden voor de Elite en Beloften.

Om 12:00 uur was het de beurt aan de Nieuwelingen voor hun wedstrijd over 40km. Na 15 rondes kwam hier Karsten Doorn als eerste over de streep voor Sander Tullemans en Cyriel Hooghwerff. Om 13:15 uur stond een klein peloton van Junioren en Amateurs aan het vertrek. Hier wist Thomas Verdonck met een ruime voorsprong te winnen voor Tom Jansen en Mischa Beks.

Regio kampioenschappen zuid

Wethouder sport Ranier Schuurbiers gaf om 15:00 uur het startschot voor een wedstrijd over 80km voor de Elite en Beloften. In de eerste ronde wisten al direct twee renners los te komen maar zei werden al snel door het peloton teruggepakt.

Met nog 24 rondes te gaan wisten Jens van den Dool en Witten Anthonis los te komen van het peloton, hun voorsprong liep al snel op naar 20 seconden. Uiteindelijk wist dit duo een flink gedeelte van het deelnemersveld de dubbelen. Achter het duo aan de leiding ontstond een achtervolgende groep van 15 man. Met nog twee rondes te gaan wist Tom Vermeer los te komen uit het peloton in een poging om mee te sprinten naar een podiumplaats. Uiteindelijk wist hij op een vierde plaats te eindigen achter Witten Anthonis, Jasper Haest en winnaar Jens van den Dool.

Afsluitende koers in Putte

Volgende week zondag zal in Putte de afsluitende wedstrijd in het Brabantse Wal Wielerevents Klassment 2023 gereden. Op dit moment staat Tom Vermeer hier nog steeds aan de leiding. Hij zal volgende week ook starten in Putte.