Ronde van Putte voor Remco Schouten, Tom Vermeer pakt de winst in het Brabantse Wal Wielerevents klassement

Putte – Tom Vermeer heeft zondagmiddag in het zonnige Putte de eindoverwinning gepakt in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement 2023. De winst in de Ronde van Putte was voor Remco Schouten gevolgd door Engelse Harry Tanfield en Jens van den Dool. Bij de nieuwelingen ging de winst naar Dennis Polfliet. In de damescategorie ging de overwinning naar Noor Dekker. De Ronde van Putte was de afsluitende koers in het Brabantse Wal Wielerevents Klassement 2023.

De meet voor de Ronde van Putte lag aan de Koppelstraat ter hoogte van de kantine van VV Grenswachters. Om 13:15 uur was het de beurt aan de nieuwelingen voor hun wedstrijd over 22 rondes op het parcours van 1800 meter. Een minuut later startte de damescategorie voor hun wedstrijd van 34 rondes. Bij zowel de nieuwelingen als de dames wisten de winnaars al snel weg te komen. De Middelburgse Noor Dekker, winnaar bij de dames, wist zelfs het complete peloton op een ronde te zetten. Een tweede plaats ging naar Elisa Serné voor  Larissa Hartog. In de categorie van de nieuwelingen ging de overwinning naar Dennis Polfliet uit Yerseke voor Rinz van der Staal en Michiel Fuite.

Om 15:00 uur gaf, Rainier Schuurbiers, wethouder sport van de Gemeente Woensdrecht het startschot voor de wedstrijd over 80km. Aan de start stonden enkele internationale deelnemers. Al snel wist een kopgroep van negen man los te komen. Deze kopgroep wist tot het einde weg te blijven. De hele koers werd er erg hard gereden. Met nog twee ronde wedstrijd te gaan probeerde twee buitenlandse deelnemers een demarrage los te komen uit de groep van negen. In de laatste ronde is het duo toch teruggepakt door de rest van de kopgroep.