Finale Topcompetitie is “verkapt NK”

HUIJBERGEN – Er staat dit weekend in Huijbergen geen grote titel op het spel, en de renners uit de top-50 van het veldrijden staan niet aan de start. Op die twee details na lijkt het net alsof het NK Veldrijden voor het tweede jaar op rij in Huijbergen plaatsvindt. Dat krijg je met een ambitieuze organisatie die wil laten zien dat Huijbergen popelt om een nieuw NK bij te schrijven op haar CV.

“Vorig jaar was een topjaar”, zegt secretaris Jeroen van Wezel van het Huijbergse Wielercomité. Ruim 10.000 bezoekers keken ademloos naar een demonstratie van het talent van Mathieu van der Poel, die de Tiestenduin domineerde en de Nootjesberg klein kreeg. “Natuurlijk is het jammer dat Mathieu en de andere toppers niet meerijden in de finale van de Topcompetitie Veldrijden”, zegt Van Wezel, “maar er staan nog altijd bijzonder goede renners aan de start. De kans dat je dit weekend de Mathieu van der Poel van de toekomst aan het werk ziet is zeker aanwezig. Mathieu begon hier in 2008 zelf als jeugdrenner, toen wisten we nog niet hoeveel moois hij ons zou laten zien.” 

Van Wezel is tevreden met het feit dat zijn wielercomité zo’n 200 vips mag begroeten, en met het feit dat DJ Dave ook dit jaar aanwezig is. “Als Dave er is, dan is het feest”, zegt hij, “en voor liefhebbers dan deze sport is er geen mooiere plek denkbaar om een feestje te vieren.” De organisatie in Huijbergen staat als een huis. Ook voor de finale van de Topcompetitie zorgden Van Wezel en zijn team voor een professionele huisstijl, mooie posters en professionele banieren. “Een goede uitstraling is belangrijk. Dat geeft ons een goed gevoel, maar ook het publiek en de renners.” 

Ondertussen kijkt Huijbergen alweer vooruit, naar het NK van 2022: “We hopen allemaal dat de KNWU niet om ons heen kan”, zegt Jeroen van Wezel, “wij verheugen ons op een nieuw NK in Huijbergen. Bovendien gaan we binnenkort om de tafel met organisatiebureau Golazo. We hebben dus mooie plannen. Het enige dat nog ontbreekt is iemand die ons kan assisteren bij het werven van sponsors. Mensen met een groot wielerhart en een nog groter netwerk zijn van harte welkom om ons te helpen om “Huijbergen” nóg groter te maken.”