Rondemissen in de spotlight

HUIJBERGEN – Naast de winnende renners zijn zij de belangrijkste mensen op het podium: rondemissen Evy Luijsterburg en Marit Heshof. Hun rol als ambassadeur van de Huijbergse veldrit nemen ze zeer serieus. Hun ervaring als rondemiss helpt daarbij.

Allebei komen ze uit Steenbergen: Marit Heshof (15) en Evy Luijsterburg (14) zijn buurmeisjes. Samen waren ze afgelopen zomer al rondemiss in de Ronde van Huijbergen. Hoe twee Steenbergse dames in Huijbergen terechtkomen legt Marit uit: “Jeroen van Wezel van het Huijbergse Wielercomité is een achterneef van mijn moeder, en vroeger waren ze buren. Vorig jaar, tijdens het NK Veldrijden, was mijn zus Eva rondemiss. Dit jaar is het mijn beurt!” Afgelopen zomer deed Marit al ervaring op als rondemiss in de Kleine Tour in Steenbergen. Ze zegt: “Ik keek altijd enorm op tegen de rondemissen. Dat zij mooie kleren kregen, naar de kapper mochten, op die auto mochten zitten, ik vond het fantastisch. En nu ik miss ben geweest kan ik zeggen dat het nog leuker is dan ik gedacht had. Daarom verheug ik me op de veldrit in Huijbergen!”

Tijdens die finale van de Topcompetitie Veldrijden staat Evy Luijsterburg dus naast Marit op het podium. “Het leek mij een leuke ervaring om rondemiss te zijn, dus toen Marit me vroeg heb ik meteen “ja” gezegd”, zegt Evy. Toen we afgelopen zomer rondemiss waren bij de Ronde van Huijbergen was ik wel zenuwachtig, maar dat was niet nodig. Het gaat vanzelf, en het is leuk dat iedereen naar je kijkt.” 

Dat iedereen naar de rondemissen kijkt ligt niet alleen aan hun schoonheid, maar ook aan hun outfits, die beschikbaar worden gesteld door Henri’s Ladies & Gents uit Hoogerheide. Eigenaar Bram Beening vertelt dat de rondemissen een jurkje van het hippe merk Smashed Lemon dragen. “Voor de rondemissen zoeken we altijd een mooie, kleurrijke outfit uit, zodat ze kunnen schitteren op het podium”, zegt eigenaar Bram Beening van Henri’s Ladies & Gents. Evy en Marit zijn er blij mee: “Echt een leuke outfit”, zegt Evy, “dit zou ik zelf ook uitgekozen hebben!” Niks staat Marit en Evy in de weg om te schitteren als rondemiss tijdens de finale van de Topcompetitie veldrijden in Huijbergen. “Het enige jammere”, lacht Marit, “is dat Mathieu van der Poel niet meerijdt. Eva mocht hem vorig jaar kussen op het podium, dat had ik ook wel leuk gevonden!”