Woensdrecht krijgt UCI Bike City label

De Union Cycliste Internationale ( UCI ) heeft aan vijf steden en regio’s het UCI Bike City Label toegekend. Woensdrecht is één van de gelukkige winnaars. Het label is een waardering voor de inzet om het fietsen in brede zin te promoten, en daarnaast gastheer te zijn voor belangrijke UCI sportevenementen.

Wethouder Hans de Waal (sport) : “Het UCI Bike City label geeft onze gemeente de waardering voor het vele werk om een echte wielergemeente te worden. Zowel voor de internationale wielerevenementen, schoolprojecten, trainingscentrum, het fietstoerisme als ook het bevorderen van het gebruik van de fiets. En vergeet ook niet de aanleg van een fietsroute-netwerk.”

Zijn collega wethouder Martin Groffen, portefeuillehouder recreatie en toerisme, vult aan: “Enkele belangrijke fietsprojecten in onze gemeente zijn de opening van het nieuwe trainingscentrum voor de jeugd, wegparcours en MTB en cyclocross trainingsparcoursen alsmede een BMX startheuvel. Daarnaast is de aanleg van een nieuwe MTB-route gekoppeld aan een route van onze Belgische buurgemeenten. Maar ook de reconstructie van een groot gedeelte van ons fietspaden netwerk staat op de rol.Op sportief vlak kennen we de organisatie van de internationale Sluitingsprijs Putte Kapellen, de internationale veldrit in Huijbergen, Nationale Kampioenschappen 2003, 2006, 2009, 2012 en voor 2019 in Huijbergen, organisatie van het EK veldrijden 2006 en 2015 in Huijbergen   en de finale van de Telenet UCI World Cup cyclo-cross in Hoogerheide.”