Thalita de Jong ambassadrice KNWU NK veldrijden 2019 Huijbergen

Als Stichting Wielercomite Huijbergen zijn wij bijzonder trots om u te kunnen melden dat oud Wereldkampioene, Europees kampioene en Nederlands Kampioene Thalita de Jong ambassadrice is van de KNWU NK veldrijden 2019 Huijbergen.

De KNWU NK veldrijden 2019 zal plaatsvinden op 12 en 13 januari 2019 op het mooie parcours aan de Brabantse Wal met daarin de 2 scherprechters: Nootjesberg en de Tiestenduin met daarin opgenomen de chickenrun. Het vernieuwde parcours beloofd voor nog meer spektakel.

Thalita is een icoon en een meer dan gewaardeerde renster in het damespeloton. Zij zet de wielergemeente Woensdrecht mede op de kaart en promoot de Brabantse Wal als wielergebied van Nederland.

Zij heeft haar bekendheid mede te danken aan de titels die zij heeft weten binnen te halen: 2011: Nederlands Kampioene tijdrijden junioren, 2013: 2de WK ploegentijdrit in Florence. In het veldritseizoen 2015-2016 pakte zij alle titels die er te verdienen waren: Nederlands Kampioene, Wereldkampioene en Europees kampioene.

Momenteel is Thalita de Jong herstellende van een zware blessure die het gevolg was van de val in de WB veldrijden Hoogerheide 2017. Hopelijk zal zij  aan het vertrek staan op zondag 13 januari 2019.