Volop strijd in de 1ste Brabantse Wal Wielerevents met de Ronde van Woensdrecht

Woensdrecht – Met een startveld van 110 renners bij de elite/beloften was de 1ste Brabantse Wal Wielerevents in Woensdrecht al op voorhand een succes. Niet de minste renners stonden aan het vertrek: Tim Bierkens ( winnaar Rond van Oud Vossemeer), Coen Vermeltfoort (winnaar van de Ster van Zwolle), Luuk Herben (ABLOC), Rens Tulner (Metec), Jasper de Laat (Volker Wessels), Witten Anthonise (Jumbo Visma) en Jochem Kerckhaert (BEAT). Op de eerste wedstrijddag in Woensdrecht waren categorieën nieuwelingen en de elite/beloften nagenoeg volgeboekt. Er was flinke strijd geleverd in de straten van Woensdrecht. De renners lieten spannende wedstrijden zien.

De eerste schermutselingen bij de elite/beloften kwamen van Daan van Rooij en Loek Graafmans. Zij probeerden in aanvang van de wedstrijd punten te pakken voor de leiderstrui van Somers Planontwikkeling/ Happy Dog-Happy Cat. Daarna gooiden Thom Wensink en Levi Offermans de knuppel in de hoenderhok. Maar het tempo lag zeer hoog en na kwart wedstrijd was het peloton weer compleet. Het was moeilijk wegkomen uit het peloton. De klim van de Rijzende weg kon nog geen schifting brengen. Poitr Havik was de volgende renner die probeerde alleen weg te komen.

Punten voor de bergprijs werd op gesprokkeld door Jardi Christiaan van der Lee, welke hij met ruime voorsprong ook won. Met nog 12 ronden te rijden werd een kopgroep gevormd met Jochem Kerckhaert, Sven Pijnenburg, Tom Vermeer, Jardi Christiaan van der Lee en Tom Huissoon. Zij werkten eendrachtig samen en kregen een 15 seconden van het peloton. De achtervolgers Wijnen, van ’t Hoff en Doorn probeerden nog naar de kopgroep te sluipen, maar het mocht niet lukken.

Tom Vermeer probeerde in de laatste ronde allen weg te komen, maar de snelheid lag zo hoog dat de vijf koplopers sprinten voor de overwinning. Kerckhaert won voor Pijnenburg en Vermeer. Hulssoon had in laatste ronde pech en kwam niet meer over de finish.

Bij de junioren ging de overwinning naar Sjoerd van de Linden hij had 20 seconden voorsprong op Collin Westbroek en Swen Vonk.