Brabantse Wal Wielerevents 2023 in de startblokken

Huijbergen – Het eindklassement van de Brabantse Wal Wielerevents 2022 werd gewonnen door Etienne van Empel voor Jarno Gmelich Meyling en Bas van Belle. De organisatie was hiermee meer dan tevreden. De afgelopen jaren hebben vele renners uit een Continentale ploegen de Brabantse Wal Wielerevents weten te vinden. Daarnaast liepen de inschrijvingen bij de elite /beloften renners en de overige categorieën ook voortreffelijk. Er stonden grote pelotons aan het vertrek. 1ste 2 jaar was de organisatie in de Coronatijd niet altijd even makkelijk. De organisatie diende zich toen aan de Coronamaatregelen te houden.  Maar nu kan dit weer naar het “oude gewoon”. De Brabantse Wal Wielerevents is een samenwerking tussen de wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide en deze zal voor 2023 voortgezet worden. 

 In alle 5 dorpskernen van de gemeente Woensdrecht zal een KNWU wedstrijd worden georganiseerd. Hierbij krijgt de organisatie de volledige medewerking van de KNWU en de gemeente Woensdrecht. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Daar waar in andere plaatsen deze wedstrijden wegvallen. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, zij kunnen weer hun geliefde sport beoefenen. Naar verwachting zal het daarom ook storm lopen met inschrijvingen. Jeroen van Wezel, persverantwoordelijke van de Brabantse Wal Wielerevents denkt dat alle categorieën overvol zullen  zijn: “We zullen zeker bij de elite/beloften/amateur te weinig startgelegenheid hebben. Daarnaast wordt er in de  wedstrijden startgelegenheid geboden voor de nieuwelingen en wisselend junioren en sportklasse. We verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden”. 

De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden bij de elite/beloften peloton gestreden om de Somers Planontwikkeling / Happy Dog klassement, een klassement met een heuse “”Woensdrechtse leiderstrui” en waaraan mooie geldprijzen zijn verbonden.

Programma Brabantse Wal Wielerevents 2023

19 maart Woensdrecht: nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs

26 maart Huijbergen: nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs

2 april Ossendrecht nieuwelingen, sportklasse, elite/beloften heren/amateurs

25 mei Hoogerheide: nieuwelingen, sportklasse, elite/beloften heren/amateurs

4 juni Putte: nieuwelingen, elite/belofte/amateurs vrouwen, elite/beloften  heren/amateurs