Mathieu van der Poel maakt het waar op NK in Huijbergen

HUIJBERGEN – De vijfde editie van het NK Veldrijden in Huijbergen is zondag 13 januari verreden. Ondanks het druilerige weer was het een succesvolle editie, waar Lucinda Brand haar titel succesvol heeft verdedigd en Mathieu van der Poel zijn favorietenrol waar heeft gemaakt.

Parcours

Het was de vijfde keer dat het NK Veldrijden in Huijbergen werd verreden. Afgelopen zondag konden amateurs een deel van het pittige NK-parcours, met natuurlijk de Tiestenduin en Nootjesberg, al verkennen tijdens de ATB-toertocht van het Wielercomité Huijbergen. Daar werd toen massaal gebruik van gemaakt.

De Elite vrouwen startten om 13.30 uur en de Elite heren/Beloften om 15.00 uur. Bij de vrouwen heeft Lucinda Brand haar titel succesvol verdedigd. Ze bleef voor op zesvoudig Nederlands kampioene Marianne Vos, die uiteindelijk met zilver naar huis gaat. De derde plaats is voor Maud Kaptheijns.

Bij de mannen heeft Mathieu van der Poel opnieuw goud gewonnen. Hij maakt hiermee zijn favorietenrol waar. De veldrijder liet hierbij Corne van Kessel en Lars van der Haar achter zich. De zoon van Adrie van der Poel heeft niet teleurgesteld tijdens de ’thuiswedstrijd’. Hij was van tevoren al topfavoriet en is bezig aan wederom een geweldig seizoen. Het is zijn vijfde Nederlandse titel op rij.