KNWU NK veldrijden 2019 Huijbergen in de startblokken

Huijbergen; Afgelopen vrijdag heeft de organisatie van het KNWU NK veldrijden 2019 de aftrap gegeven naar een succesvolle organisatie. Deze zal plaatsvinden op 12 en 13 januari 2019 met als scherprechters de Nootjesberg en de Tiestenduin. De presentatie was in handen van de bekende wielerspeaker Laurence van de Klundert. Op de avond werd er stilgestaan bij het overlijden van oud voorzitter Piet Broosus. Hij was meer dan 35 jaar lid van het Wielercomité, waarvan 25 jaar als voorzitter. Bij zijn afscheid in het jaar 2000 werd dit ook gewaardeerd door de KNWU met een zilver speld waar hij bijzonder trots op was.

KNWU NK veldrijden 2019 beloofd een waar spektakel te worden op een nieuw uitgezet parcours. De grootste aanpassing is de verhuizing van de pitstraat naar een ruimere weiland aan de Weg naar Wouw. Deze zal ingericht worden met een mobiele wasstraat voor het afspuiten van de fietsen. Het publiek kan de fietswissel van nabij meemaken en zij kijken vandaar uit direct naar de Tiestenduin. Deze dienen de renners(sters) 2 maal te beklimmen. Daarnaast wordt de Nootjesberg van een andere zijde beklommen en blijft de befaamde chickenrun in het parcours opgenomen. Waardige kampioenen zullen deze dagen gehuldigd gaan worden.

De organisatie heeft gekozen op zaterdag 12 januari voor een breedtesport dag, waarin de categorieën: nieuwelingen meisjes, nieuwelingen, master 50+, masters 40+ en de amateurs/sportklasse aan het vertrek zullen staan. Zondag 13 januari zal ingeruimd worden voor een topsportdag. Dan zullen de beloften vrouwen/ junior dames, junioren, dames en elite heren acte presente geven. Nederland heeft momenteel de wereldtop in huis bij zowel de dames als de elite heren: het dames peloton bestaande uit o.a. Thalita de Jong (onder voorbehoud), Sophie de Boer, Marianne Vos, Lucinda Brand, Maud Kaptheijns, Inge van der Heide en Annemarie Worst en bij de elite heren is startgelegenheid gegarandeerd van Matthieu en David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, Jens Dekker, Sieben Wouters, Stan Godrie, Kelvin Backx en Thijs van Amerongen.

Namens de KNWU waren Ad van Grootel ( commissie Off Road) en Mariska Bosschert (Team Topsport KNWU) aanwezig . Van Grootel was bijzonder trots dat het NK veldrijden voor de 5de maal in 15 jaar in Huijbergen plaats gaat vinden . “Als het telefoontje van Jeroen van Wezel binnenkomt, zitten wij al te denken welk jaar het kampioenschap in Huijbergen kan gaan plaatsvinden”. Voorts gaf hij aan dat het een zwaar parcours is met mooie natuurlijke beklimmingen. De renners (sters) kunnen hun hartje ophalen. Op deze avond werd ook het officiële contract met de KNWU en de organisatie getekend.

Wethouder Hans de Waal gaf aan dat dit kampioenschap een waardige aanvulling is op de ere lijst die de gemeente Woensdrecht als de Wielergemeente al bijeen heeft vergaard: NK veldrijden( 5 maal 2003, 2006, 2009, 2012 en 2019), EK veldrijden ( 2 maal 2006 en 2015) en WK veldrijden(2 maal 2009 en 2014), WB veldrijden ( vanaf 2001), NK op de weg ( 2018), aankomst Eneco tour (2015), aankomst Olympia’s ronde (in de jaren negentig). Hij gaf aan dat op dit NK parcours de terechte winnaars gehuldigd gaan worden in januari 2019.

Thalita de Jong draagt de organisatie ook een warm hart toe als ambassadrice van het KNWU NK Veldrijden 2019. Zij heeft haar naam meer dan waargemaakt in het veldrijden. In een veldritseizoen 2016 behaalde zij de Nederlandse, Europese en de Wereldtitel.

Voor de laatste actuele berichten verwijzen wij u graag naar de nieuwe site: www.nkveldrijden2019.nl