Jeugd renners verbroederen met de topsport: Wielerdag Huijbergen 29 maart 2020

HUIJBERGEN – De nieuwe formule van de Wielerdag Huijbergen is een schot in de roos. Dit bleek vorig jaar toen er veel publieke belangstelling was rondom het parcours van het “Rondje van de Steenhoven” en de vele inschrijvingen die er deze dag waren. Vanuit de KNWU kwamen er de complimenten dat dit een promotie was voor de wielersport.

De Wielerdag vindt traditioneel plaats op de  zondag nadat de zomertijd is ingegaan: 29 maart 2020. Vele  wielercriteriums vallen weg, maar in Huijbergen wordt de 70ste Ronde van Huijbergen verreden. “De ronde is een prachtige traditie en verdient alleen daarom om te blijven bestaan” zegt Jeroen van Wezel secretaris van het Wielercomite. “Zolang wij de ronde kostendekkend kunnen organiseren, zullen wij de ronde laten verrijden. Dit hebben wij te danken aan de talrijke sponsoren die onze organisatie een warm hart toedragen”. Daarnaast heeft de jaarlijkse ATB toertocht en de organisatie van de Cyclo Cross wedstrijden er ook toe bij gedragen dat de Wielerdag zoveel belangstelling geniet vanuit de renners.

Tijdens de Wielerdag komen er in de ochtend 3 categorieën voor jeugd renners aan het vertrek: V ( 12 jarige), VI ( 13 jarige) en VII (14 jarige). Door deze combinatie zal de gehele zondag in teken staan van de wielersport. Zowel de jeugd renners als de volwassen renners zullen de “ronde van de steenoven” rijden. “Het parcours is snel en niet al te moeilijk, en wie de Ronde wel eens bezocht heeft, weet dat het vaak toch uitdraait op een mooie strijd om de winst. Renners willen altijd winnen, en mede door de veldritten heeft winnen in Huijbergen toch iets speciaals. Wat ons betreft is de Ronde van Huijbergen een eerbetoon aan een vreselijk mooie sport!” De ronde heeft als een van weinige criteriums in Nederland een wedstrijd van 100 km voor de elite/beloften renners. Waarschijnlijk zal dit ook de aantrekkingskracht zijn dat er deze dag een 20 tal semi professionals van LSA ploegen aan het vertrek zullen staan.  De organisatie weet uit ervaring dat er de laatste dagen voor de wedstrijd het rennersveld verder aangevuld zal worden met nog meer sterke deelnemers. Startschot zal om 15.30 uur gegeven worden door wethouder Jeffrey van Agtmaal 

De Wielerdag begint om 10.00 uur met de jeugd categorieën. Het startschot zal gegeven worden door Wethouder Financiën wielergemeente Woensdrecht Henk Kielman. Nadat de jeugd hun kilometertjes gereden hebben, zullen om 12.30 uur de nieuwelingen hun strijd aan gaan voor een wedstrijd van 40 km. Na de categorie nieuwelingen zullen de junioren aan het vertrek staan, zij starten om 13.45 uur Kortom het beloofd een mooie Wielerdag te worden. De organisatie is in handen van Stichting Wielercomite Huijbergen.