Fem van Empel op weg naar de zege in Huijbergen

FINALE TOPCOMPETITIE VELDRIJDENFem van Empel heeft zondag met groot verschil in Huijbergen de finale van de topcompetitie veldrijden gewonnen. Op het zware parkoers over de Nootjesberg en het Tiestenduin ging de junior uit Sint Michielsgestel samen met Maaike de Heij de slotronde in. Een aflopende ketting bij laatstgenoemde elitenrenster maakte op de Nootjesberg aan alle spanning een einde.

,,Ineens was ze weg ja”, zei Van Empel over de ontknoping. Het maakte de blijdschap om de zege niet minder. De zege in Huijbergen is immers de zoveelste opsteker voor de tiener die nog maar enkele maanden geleden het voetbalveld verruilde voor het crossparkoers. Daarbij komt dat ze in Huijbergen ook nog eens alle oudere elitenrensters de baas was.
Alleen de start was wellicht iets te voortvarend geweest. ,,Ik sloeg een gaatje, maar daarna kwam Maaike keihard terug.” Van Empel noemt de omloop in Huijbergen ‘het mooiste rondje waarop ik ooit gereden heb’. Voor een beginner is het echter geen simpel parkoers. ,,Toch hou ik heel erg van het zand”, zegt Van Empel. ,,Maar je merkt dat er bij mij op alle vlakken nog veel te verbeteren valt”, zegt ze over haar technische bagage. ,,Het zou ook gek zijn dat alles in één keer goed gaat.”
Eén uit het voetbal meegenomen wapen kon ze wel inzetten om de gaatjes die De Heij sloeg op de technische stroken sloeg te dichten: ,,Lopen. Ik kan nog altijd heel goed lopen. Daarom kwam ik steeds weer terug.”