Finale Topcompetitie veldrijden 2019-2020 naar Huijbergen

Na het succesvolle NK veldrijden op 12 en 13 januari 2019 is Stichting Wielercomite Huijbergen een planning aan het maken voor de komende jaren. Onlangs is er een evaluatiegesprek gevoerd met de KNWU en zij waren vol lof over het evenement, het mooiste parcours van Nederland en de organisatie. Dit is wat het bestuur van de KNWU graag wil zien. Op het NK veldrijden is een trend gezet om het event gratis toegankelijk laten zijn. Het gevolg hiervan was dat er op de  zondag meer dan 10.000 toeschouwers aanwezig waren ondanks het slechte weer. Zowel de renners en het publiek hebben genoten. Voor de organisatie van Huijbergen is dit ook de belangrijkste reden om zich weer kandidaat stellen voor een nieuwe NK veldrijden na het seizoen van 2020-2021.

Komende winter heeft de KNWU de finale Topcompetitie veldrijden 2019-2020 aan Huijbergen toegewezen en  zal plaatsvinden op zondag 19 januari 2020. Hier zullen alle categorieën strijden voor de eind overwinning van deze Topcompetitie.  Het rennersveld bij de elite/beloften renners zal aangevuld worden met subtoppers uit Europa. Tussen de categorieën dames en elite heren/beloften zal er een koppelveldrit plaats vinden met regionale renners zonder licentie. Zij kunnen op een ludieke wijze kennismaken met het veldrijden.

Daarnaast wordt er bekeken om Europees gezien te kunnen aansluiten bij een klassementswedstrijd als een Wereldbeker of het EK veldrijden in samenwerking met een organisatiebureau. Een EK heeft al met succes tweemaal plaatsgevonden in Huijbergen ( 2006 en 2015).