Wielercomité Huijbergen zet Jan Maas in het zonnetje na het uitrijden van zijn eerste Vuelta

Huijbergen – Vrijdagavond heeft Wielercomité Huijbergen de 27-jarige Huijbergenaar Jan Maas in het zonnetje gezet voor zijn prestaties in de Vuelta. Maas wist met een longinfectie én gebroken rib de finish van de Ronde van Spanje in Madrid te halen. Maas dacht dat hij deze vrijdagavond met zijn gezin uit eten ging maar werd verrast door ruim 60 bekenden en dierbaren op het molenerf van Molen Johanna aan de Bergsestraat.

,,Ik heb limieten ontdekt waarvan ik niet wist dat mijn lichaam het in zich had.”

Nadat Maas onder een luid applaus door de een erehaag van het aanwezige publiek naar voren werd gehaald door wielerspeaker Dylan Boomaars  werd hij ruim een uur lang onderworpen aan een vragenvuur over zijn belevenissen in zijn eerste grote ronde. Hoogte en dieptepunten kwamen uitgebreid aan bod. Ook Jan Janssen, in 1967 de eerste winnaar van de Ronde van Spanje, was aanwezig als verrassing om zijn naamgenoot een woordje toe te spreken. Wethouder van de gemeente Woensdrecht Jeffrey van Agtmaal sprak hem namens het gemeentebestuur toe.

Jeroen van Wezel van het Wielercomité Huijbergen speelde al langer met de gedachte om Maas in het zonnetje te zetten. “We willen als wielercomité meer dan enkel koersen organiseren. Binnen Huijbergen willen we de wielersport zo veel mogelijk promoten. Ook het huldigen van lokale helden hoort hierbij”. Toen van Wezel  afgelopen week berichtjes kreeg van mensen met dezelfde gedachten heeft hij zijn netwerk ingezet om deze gezellige avond te organiseren.

Vanuit het wielercomité heeft Maas een mooie oorkonde ontvangen zodat hij nog lang kan terugdenken aan zijn prestaties in zijn eerste grote ronde. 

Maandag vertrekt Maas alweer richting Italië voor zijn volgende wedstrijd.