Huijbergen aast op de organisatie van het NK veldrijden 2025

Huijbergen – Het NK veldrijden 2019 in Huijbergen was een groot succes. Met een overwinning van Matthieu van der Poel en Lucinda Brand was de organisatie flink in zijn nopjes. Er was veel publiek aanwezig die op de Nootjesberg en de Tiestenduin mooie uitzichtpunten hadden over het parcours. De KNWU is trots op de organisatie in Huijbergen. Zij zorgen altijd voor een prachtig ambiance en mooie wedstrijden. Het jaar erop was Huijbergen gastheer voor de finale van de Topcompetitie 2020, welke werd gewonnen door Jens Dekker (elite beloften) en bij de vrouwen won de talentvolle renster Fem van Empel. Overall werd de Topcompetitie elite/beloften gewonnen door Kelvin Bakx uit Bergen op Zoom. Daarna werd het vanwege de Corona periode watrustiger in Huijbergen en kon men in deze jaren niets organiseren.

De organisatie van Huijbergen heeft niet stil gezeten en er is afgelopen maanden een nieuw parcours uitgetekend. Dit was noodzakelijk, daar de Nootjesberg moeilijk bereikbaar was geworden door bedrijfsactiviteiten die er nu plaats vinden. Parcoursmeester Jan Maas en nieuw comité lid Peter Huijskens hebben een geheel nieuw parcours samengesteld met als scherprechter de Tiestenduin. Deze zal meermaals beklommen dienen te worden. Daarnaast worden er bruggen opgebouwd om het publiek beter doorgang te geven om alles goed te kunnen zien. Het parcours wordt compacter opgebouwd. Start/finish zal op de Weg naar Wouw zijn.

Onlangs is het parcours gekeurd de KNWU grootmeester Ad van Grootel ( lid van de Offroad commissie KNWU). Het nieuwe parcours viel in de smaak bij de aanwezigen en van Grootel was zeer gecharmeerd over wat Maas en Huijskens uit de hoge hoed hadden getoverd. PR & communicatie verantwoordelijke Jeroen van Wezel: “Wij hebben Ad van Grootel kenbaar gemaakt dat wij graag het NK veldrijden 2025 weer naar Huijbergen willen halen. Het NK veldrijden zou dan voor de 6de maal in Huijbergen worden georganiseerd en met de organisatie van het EK veldrijden in 2006 en 2015 hebben wij reeds veel ervaring opgedaan om een prachtig evenement op de kaart te zetten”  Binnenkort zal de commissie Offroad kenbaar maken waar de organisatie van het NK veldrijden 2025 kan plaatsvinden.

Nieuw bestuur

De corona periode heeft het Wielercomité gebruikt om bestuurlijk ook een en ander op sterke kracht te brengen. Zo zal de preses worden ingevuld door Carel Jan Reuver. Hij is zeker geen vreemde bij het comité. Voorheen was hij al enige jaren de voorzitter en
hij heeft deze functie weer opnieuw op zich genomen. Daarnaast zal het dagelijks bestuur worden ingevuld door Ashley Willemsen ( secretaris) en Jeroen van Wezel zal de functie van penningmeester op zich nemen. Hij is  ook verantwoordelijk voor PR & Communicatie. Parcoursverantwoordelijke Jan Maas zal geassisteerd worden door nieuw bestuurslid Peter Huijskens . Hij heeft ook veel ervaring met uitzetten van mooie parcoursen van Cyclo Crossen en ATB toertochten. Voor de vrijwilligers zal Raymond Hugens ondersteund worden door nieuw bestuurslid Robbert Klaassen. Hij heeft veel ervaring op gedaan in het bestuur van plaatselijk voetbal vereniging VIVOO.  Daarnaast kan het Wielercomité terugvallen opeen grote ploeg vrijwilligers uit Huijbergen en regionale verenigingen.

Ondersteuning Exact cross Essen

om toch een beetje feeling te houden met organisatie van crossen heeft een afvaardiging van Wielercomité Huijbergen
contact gezocht met buur organisatie Essen. Enige maanden terug hebben enkele gesprekken plaatsgevonden met de preses van CC Essen: Luc van Thillo en Ron van Nijnatten. Een van de onderwerpen was om in de toekomst meer samen te gaan werken en van elkaars kennis gebruik te maken. Voor de komende Exact cross Essen as zaterdag 11 december, zal Wielercomité Huijbergen een 40 tal
vrijwilligers leveren om van deze dag een succes te maken. De organisatie van Essen is de laatste puntjes op de i aan het zetten. Matthieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Piddock zullen niet aan het vertrek staan, maar de organisatie heeft voor een aantrekkelijk deelnemersveld gezorgd. Bij de elite-beloften vrouwen zal de wereldtop starten.