Geplande MTB toertocht Huijbergen gecanceld

De organisatie van de MTB toertocht Huijbergen was al in een vergevorderde stadium. Eenmalig zou de toertocht plaatsvinden op de 2de zondag van januari:  9 januari 2022. Maar afgelopen dinsdag kreeg secretaris van Stichting Wielercomite Huijbergen Jeroen van Wezel een bericht van de gemeente m.b.t. de aangescherpte corona regels voor de komende periode voor de regio West Brabant en Zeeland.

Veiligheidsregio West Brabant had extra maatregelen getroffen welke voor de organisatie niet te handhaven zijn. Deelnemers dienen vooraf in te schrijven en hun bijdrage te betalen, handhaving van de 1,5 meter regel, in groepsvorm van maximaal 50 deelnemers per blok en de organisatie zou met  vertrektijdsblokken dienen te werken.

In overleg met een afvaardiging van Grenspark Kalmthout Jan Weverbergh hadden de samenstellers van het parcours Jan Maas en Peter Huijskens  een nieuw parcours samengesteld welke voldeed aan de laatste regels en grondgebieden.  Staatsbosbeheer, Evides en particuliere eigenaren hadden hun medewerking al gegeven. 

Afgelopen jaren trok de MTB toertocht veel deelnemers uit Zuidwest Nederland en België. Deze was zeer populaire vanwege de uitdagende beklimmingen en de single tracks in de Huijbergse bossen. Daarnaast waren de alom bekende heuvels “Tiestenduin” en “Nootjesberg” wederom opgenomen. De organisatie bekijkt nu of de tocht in een later stadium alsnog kan plaatsvinden.