ATB Toertocht organisatie WC Huijbergen: 6 januari 2019

De ATB toertocht Huijbergen is een begrip in Zuidwest Nederland en Belgie. Van heine en ver komen de deelnemers naar Huijbergen. Vorig jaar waren er meer dan 1400 deelnemers naar Huijbergen afgereisd. De toertocht zal een week voor het drukke wielerweekeinde van het NK veldrijden plaatsvinden: 6 januari 2019. Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen. Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van NK parcours te rijden. Een ieder  kan deelnemen aan de toertocht waar men over paden komt waar men nog nooit geweest is, terwijl ze toch in de “achtertuin” liggen.

De tocht vertrek vanuit MFC “De Kloek” Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden: 30 km of 50 km. Parcours is geheel op de schop gegaan. De deelnemers rijden eerst naar de Walse duinen en komen over de Nootjesberg terug. Hierna zal een tussenstop ingericht zijn waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen.  Daarna gaat de tocht van 50 km over Belgisch grondgebied richting de Grote Meren en zal de Tiestenduin aangedaan worden. Parcours voert 90% door de bossen en velden. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot en met 10.30 uur. De kosten bedragen  € 5,–.

Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van : Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren Beheer Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers.

Nieuw is de bewaakte fietsenstalling waar men bij aankomst de mountainbike kan stallen. Er is gelegenheid om te douchen en  er zullen  ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met tel. 0164-642043, mobiel 06-51171943 of www.wchuijbergen.nl