Home ATB Toertocht

ATB Toertocht

ATB Toertocht organisatie WC Huijbergen: 5 januari 2020

Parcours NK veldrijden wordt aangedaan

ATB Toertocht organisatie WC Huijbergen: 5 januari 2020

De ATB toertocht Huijbergen is een begrip in Zuidwest Nederland en Belgie. Van heine en ver komen de deelnemers naar Huijbergen. Vorig jaar waren er meer dan 1600 deelnemers naar Huijbergen afgereisd. De toertocht zal plaatsvinden: 5 januari 2020. Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen. Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van NK parcours 2019 te rijden. Een ieder kan deelnemen aan de toertocht bestaat uit een afwisseling van los zand, pittige beklimmingen en uitdagende single-tracks. De deelnemers komen over paden komt waar men nog nooit geweest is, terwijl ze toch in de “achtertuin” liggen. Ongeveer 90% is onverhard.

De tocht vertrek vanuit MFC “De Kloek” Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden: 25 km of 50 km. Parcours is gedeelte op de schop gegaan. De deelnemers rijden eerst over het Belgische grondgebied richting de Grote Meren en zal de Tiestenduin aangedaan worden. Hierna zal een tussenstop ingericht zijn waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen. Vervolgens wordt er richting de Nootjesberg en de Walse duinen gereden. Parcours voert 90% door de bossen en velden. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot en met 10.30 uur. De kosten bedragen € 5,–.
Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van : Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren, Beheer Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers.

Met succes was er vorig jaar een bewaakte fietsenstalling ingericht waar men bij aankomst de mountainbike kan stallen. Deze zal wederom ingericht worden. Er is gelegenheid om te douchen en er zullen ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met tel. 0164-642043, mobiel 06-51171943 of www.wchuijbergen.nl