Van der Poel pakt 17de zege van het seizoen

Mathieu van der Poel heeft in Namen de manche van de Telenet UCI World Cup gewonnen, die ook deel uitmaakt van de Soudal Classics. Hij had meer dan een minuut voorsprong op achtervolger Wout Van Aert.

Laurens Sweeck nam de beste start en zorgde voor een hoog tempo in de beginfase. Wout Van Aert schoot bij de start uit zijn pedaal en was meteen op achtervolgen aangewezen. Op de fameuze schuine kant ging Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze voorbij Toon Aerts naar de leiding. In de achtergrond rolde wereldkampioen Van Aert renner per renner op.

Toon Aerts ging bij een volgende passage op de schuine kant onderuit en moest Van der Poel definitief laten gaan. Van Aert ging op en over Aerts naar de tweede plaats. Op anderhalve ronde na reed de Europese kampioen de hele wedstrijd solo vooraan, op weg naar zijn zeventiende overwinning van het seizoen.

Op een zwaar parcours zou Van der Poel uiteindelijk finishen met iets meer dan een minuut voorsprong op Van Aert. Toon Aerts haalde op 1’50” de derde plaats binnen, een tiental seconden voor een sterke Joris Nieuwenhuis. Michael Vanthourenhout maakte de top vijf vol.

In de stand blijft Aerts aan de leiding, maar hij ziet Van Aert en Van der Poel wel naderen. De volgende WB-cross wordt komende woensdag in Heusden-Zolder gereden.