Klimtalent Jan Maas krijgt stagecontract op het allerhoogste niveau

SEG Racing Academy moet verder zonder Jan Maas. De 22-jarige Huijbergenaar heeft een stagecontract te pakken bij LottoNL-Jumbo en is op dit moment zelfs al mee op trainingskamp in Oostenrijk met de Nederlandse WorldTour-formatie.

Een stage bij LottoNL-Jumbo. Wie heeft je daarvoor opgebeld, Jan?

Jan Maas: “Eigenlijk liet het management waar ik bij zit (SEG) dat weten. Zij hebben contact gehad met Team LottoNL-Jumbo. Meer weet ik daar zelf niet over.”

Ploegleider Merijn Zeeman prijst je ontwikkeling. Hoe is die het afgelopen jaar gegaan?

Jan Maas: “Mijn ontwikkeling afgelopen jaar is zeker lekker gegaan. Afgelopen winter ben ik afgestudeerd met een bachelor sportmarketing. Daarna ben ik volledig gaan focussen op het wielrennen en heb ik 2 maanden met Stevie Williams en Edoardo Affini (ploegmaats bij SEG Racing, red) in Griekenland getraind. Gedurende het begin van het seizoen liep het door omstandigheden soms wat stroef, maar toen de klimkoersen begonnen, ging het erg goed. Ik ben er achtergekomen dat ik voor een kopman bergop van hele grote waarde kan zijn, en dat is ook waar ik mijn toekomst in zie.”

En wat verwacht je zelf van de stage?

Jan Maas: “Ik verwacht dat ik met een goede vorm het beste van mezelf kan laten zien en ik mijn ding voor de ploeg kan doen.”