CIJFERS OVER DOMINANTIE MATHIEU VAN DER POEL ZIJN NIET TE BETWISTEN

In het kamp van Wout van Aert hopen ze dat ze de kloof met Mathieu van der Poel stilaan aan het dichten zijn. Feit is en blijft dat van der Poel het huidige veldritseizoen compleet domineert. Mister negentig procent is hij, met achttien zeges uit twintig wedstrijden.

Door alle cijfers eens boven te halen, gaat Het Nieuwsblad na hoe dominant van der Poel nu wel is. Het komt erop neer dat de renner van Corendon-Circus slechts twee wedstrijden waarin hij aan de start stond, niet wist te winnen. In Lokeren kwam hij ten val en gaf hij op met een enkelblessure. Op de Koppenberg kende hij een offday.

Voorts niets dan overwinningen met verve. Bij elk van zijn achttien zeges kwam van der Poel solo over de meet. De voorsprong uit elke cross opgeteld komt hij aan zeven minuten en dertig seconden. In Namen was de marge het grootst: één minuut en vier seconden dan zijn naaste belager Wout van Aert.

DRIE KWART VAN ALLE CROSSEN GEWONNEN

Die laatste werd door van der Poel dit seizoen reeds elf keer achter zich gehouden. Ook een trend: de vroege aanval. Van der Poel gaat er meestal al vandoor in de tweede ronde. Naast de 90% komt er nog een ander percentage naar voren. Over heel zijn carrière won van der Poel 67,6% van de veldritten waar hij aan deelnam.