Vos gaat een volledige crosswinter rijden

HuijbergenMarianne Vos ruilt in september de racefiets in voor de Ridley crossfiets. Vos rijdt een volledige crosswinter en begint in de Verenigde Staten. Het EK is een eerste grote doel. Daarna volgen de KNWU NK veldrijden in Huijbergen en het WK in Denemarken ( Bogense)

Vos maakt een ongekend sterke periode door. Ze won een rit in de Giro Rosa, bracht de BeNe Ladies Tour op haar naam en was subliem in Scandinavië. Daar reed ze naar de zege in de wegwedstrijd van de Postnord Vårgårda WestSweden en de Ladies Tour of Norway. Door haar prestaties is Vos nu tevens leider in de UCI Women’s WorldTour.

“Het besluit om al in september te gaan crossen heb ik al een tijdje geleden genomen. Ik denk dat het goed is om het eens anders te doen dan andere jaren. De mensen die me kennen weten ook dat ik de cross geweldig vind”, zegt ze. “Bij de elite heb ik nog nooit een hele winter in de cross gereden. In m’n juniorentijd heb ik dat voor het laatst gedaan.”

De vroege entree in het veld betekent dat Marianne Vos in de GP de Plouay haar laatste wedstrijd op de weg heeft gereden.

Ritme opdoen
“Een eerste belangrijk doel is het Europees kampioenschap in Rosmalen, begin november. Daarvoor is het noodzakelijk dat ik voldoende ritme opdoe door wekelijks te crossen. Buiten dat moet ik me eerst nog zien te kwalificeren”, zegt Vos. “Na het Europees kampioenschap neem ik een korte break om me vervolgens klaar te stomen voor het vervolg.”