Van der Poel blijft ongenaakbaar in Superprestige

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag de Superprestige in Zonhoven op zijn naam geschreven. De Europese kampioen haalde het solo voor wereldkampioen Wout van Aert, die op 43 seconden tweede werd. Toon Aerts werd op 1:35 derde. Voor Van der Poel was het de vijfde zege in evenveel manches van de Superprestige, zijn vijftiende van het seizoen. In de stand blijft hij dan ook met het maximum van de punten aan de leiding.

Voor Van der Poel was het de vijfde zege in evenveel manches van de Superprestige, zijn vijftiende van het seizoen. In de stand blijft hij dan ook met het maximum van de punten aan de leiding. Zaterdag was Van der Poel al de beste in de Scheldecross in Antwerpen. Ook toen waren Van Aert en Aerts de nummers twee en drie.

Van der Poel opnieuw snel weg: ‘Schuld van mijn broer’

Share to FacebookShare to TwitterShare to WhatsAppShare to LinkedInShare to E-mail

“Het is eigenlijk de schuld van mijn broer”, grapte Van der Poel. “Hij was snel vertrokken en toen ik overnam hoopte ik om hem mee te nemen, maar toen ik even later achterom keek, had ik plots al een kleine kloof.”

Dus besliste Van der Poel om stevig door te trekken. “Na twee, drie rondes heb ik de snelheid laten zakken naar een tempo dat ik een hele wedstrijd kon volhouden. Ook omdat de tijdsverschillen in dit klassement geen rol spelen. Dat maakt het allemaal toch iets minder intens.”

In de slotfase was het toch nog even schrikken toen Van der Poel een foutje maakte. Zonder erg. De Nederlander prutste even aan zijn schoen en kon al snel terug vertrekken. “Mijn eigen fout”, bekende Van der Poel. “Op dat moment reed ik veel te nonchalant rond en bleef ik met mijn shifter achter een paaltje hangen.”