Sweeck wint in Essen

Ook de organisatie van het NK veldrijden 2019 was aanwezig tijdens de BRICO Cross in Essen. Op uitnodiging van voorzitter van Hooijdonk zagen zij Laurens Sweeck de wedstrijd bij de elite renners winnen. De renner van Sauzen Pauwels-Vastgoedservice reed nog voor halfweg koers weg.

De eerste ronde werd een verkenningsronde, met Tim Merlier die de dans leidde. Een groepje met een tiental renners zou de eerste ronden de wedstrijd beheersen. Verschillende renners gingen aan kop, maar niemand kon wegrijden van de rest. Tot Laurens Sweeck doortrok en al snel enkele tientallen meters bijeen reed. Halfweg de veldrit op het snelle parcours had Sweeck een halve minuut voorsprong bij elkaar gefietst.

Achter de eenzame leider vormde een zevental de achtervolgers: David van der Poel, Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Tim Merlier, Daan Soete en Jim Aernouts. Sweeck bleef vooruit, de strijd om de resterende podiumplaatsen werd een drieklapper tussen Aernouts, Vermeersch en van der Poel. Met zijn drietjes naast elkaar sprintten ze de materiaalpost door, op weg naar de laatste kronkels alvorens de laatste rechte lijn op te draaien.

Vermeersch haalde het in de sprint voor van der Poel en Aernouts, die op zijn stuur klopte om de meest ondankbare plaats.