Nederlandse crossselectie voor Wereldbeker Bern bekend

Bondscoach Gerben de Knegt heeft bekendgemaakt welke Nederlandse veldrijders aan de start staan van de Wereldbeker van Bern. Onder de geselecteerde renners zijn ook Corné van Kessel, dit weekend derde in Gieten, en Ceylin del Carmen Alvarado, die de Drentse cross bij de vrouwen wist te winnen. De Wereldbeker in Bern wordt zondag verreden.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel begint pas later aan zijn crossseizoen en is er dus niet bij in de Zwitserse veldrit, de derde ronde van de Wereldbeker. Lars van der Haar is wel van de partij. De Telenet Baloise-renner staat na de wedstrijden in Iowa City en Waterloo achtste in de strijd om de Wereldbeker en is daarmee de beste Nederlander. Ceylin del Carmen Alvarado was er niet bij in de Verenigde Staten, maar wist dit seizoen wel al drie crossen te winnen.

“De elite-mannen hebben laten zien dat zij het seizoen goed zijn begonnen. David van der Poel heeft zijn eerste overwinning al te pakken. Corné van Kessel pakte gisteren in Gieten een derde plaats, voor Lars van der Haar. En Joris Nieuwenhuis deed lang mee voor een top 5-notering”, zegt bondscoach De Knegt. “Ceylin del Carmen Alvarado heeft een uitstekende seizoensstart en ook Inge van der Heijden reed al korte uitslagen. Net als Yara Kastelijn die eerstejaars elite is.”

Selectie elite-mannen:

Lars van der Haar
Corné van Kessel
Joris Nieuwenhuis
David van der Poel
Sieben Wouters
Stan Godrie
Maik van der Heijden
Gosse van der Meer

Selectie elite-vrouwen:

Annemarie Worst
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Maud Kaptheijns
Sophie de Boer
Manon Bakker
Yara Kastelijn
Geerte Hoeke
Puck Pieterse
Shirin van Anrooij

Selectie U23-mannen:

Ryan Kamp
Tim van Dijke
Kyle Achterberg
Pim Ronhaar
Luke Verburg
Bart Artz

Selectie junior-mannen:

Hugo Kars
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Joost Brinkman
Bailey Groenendaal
Salvador Alvarado