Nederlands talent Kastelijn kiest voluit voor het veld

Yara Kastelijn is de nieuwste aanwinst bij veldritteam Steylaerts-777. De 21-jarige Nederlandse versterkt per direct de rangen van het team en kiest met haar overstap opnieuw resoluut voor het veldrijden nadat ze de voorbije seizoenen haar pijlen richtte op het wegwielrennen.

Kastelijn kroonde zich in 2014 op 16-jarige leeftijd tot Nederlandse kampioene veldrijden bij de junioren. Vorig seizoen werd ze derde op het NK bij de beloften en reed ze naar een vijfde stek op het EK in Tabor.

De voorbije jaren combineerde Kastelijn het veldrijden met het wegwielrennen, met nadruk op de wegwedstrijden. Nu maakt ze opnieuw de omgekeerde beweging en zal het wegseizoen vooral als voorbereiding op het veldrijden gelden.

“Nadat ik het de laatste drie jaar op de weg heb geprobeerd, wil ik nu opnieuw volledig de kaart van het veldrijden trekken”, legt Kastelijn uit. “Het is ook in dat opzicht dat ik gekozen heb voor Steylaerts-777, een degelijk en goedwerkend Belgisch veldritteam. Na het eerste contact met het team voelde ik meteen een klik en met de goede en ervaren begeleiding die ze bieden, was de keuze al snel gemaakt.”

Kastelijn tekende een overeenkomst voor twee jaar bij het team. Ze wordt naast Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst de derde vrouw binnen het team.

Sportief manager Bart Wellens: “We zijn erg blij dat we met Yara een derde dame binnen onze rangen hebben. Met de overtuiging dat Yara moet kunnen wat ze in het verleden al liet zien, krijgt ze bij ons de ideale kans om zich opnieuw te bewijzen en op termijn te meten met de veldrittop.”

( bron:  Sport.BE)